ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντίθετο στη μεταρρύθμιση το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

αντίθετο-στη-μεταρρύθμιση-το-δημοτικ-21818

Υπέρ της απόσυρσης του θεσμικού πλαισίου που αφορά την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να δοθεί ικανός χρόνος για διαβούλευση, συμπαρατάχθηκαν συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Το θέμα τέθηκε πρώτο προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαΐου στην Αθήνα και τα παριστάμενα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι υπάρχει μια σειρά από θέματα, τα οποία χρίζουν διευκρίνησης.

Οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ευθυγραμμίστηκαν με τις θέσεις της ΚΕΔΕ, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού Νίκος Καλλές «το νέο θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα, τα οποία χρειάζονται τις ανάλογες διευκρινίσεις».

Στην ίδια συνεδρίαση, εξάλλου, εγκρίθηκε ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Αλμυρού, που πραγματοποιείται κατά παράδοση στο διάστημα από 23 μέχρι 30 Αυγούστου, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και η πρόσληψη 12 διμηνητών, που τοποθετείται χρονικά τον ερχόμενο Αύγουστο. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε εκ νέου προς συζήτηση, διότι δεν είχε προσδιοριστεί αρχικά ο χρόνος πρόσληψης σε προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αλμυρού, μετατίθεται προς ψήφιση σε προσεχή συνεδρίαση, για να συζητηθεί κατ’ αποκλειστικότητα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου