ΑΛΜΥΡΟΣ

Ελλειψη προσωπικού για την αγροτική οδοποιία

ελλειψη-προσωπικού-για-την-αγροτική-ο-32464

Με δεμένα χέρια ελλείψει οδηγών και χειριστών μηχανημάτων έργων βρίσκεται η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αλμυρού. Οι συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας ανέλαβαν εργασία στο σύνολό τους, ευθύς αμέσως όταν ανακοίνωσε τις προσλήψεις η δημοτική αρχή με τα προσωρινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Δυστυχώς, όμως, δεν συνέβη το ίδιο και με τους οδηγούς και του χειριστές μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείζον θέμα με την αγροτική οδοποιία.

«Ένα γκρέιντερ του δήμου και ένα φορτωτής «κάθονται», ενώ υπάρχουν πολλά ζητήματα με την αγροτική οδοποιία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Νικοβιώτης.

Εντούτοις, οι κακοκαιρίες του χειμώνα άφησαν πίσω τους πολλά μέτωπα και η δημοτική αρχή έχει να αντιμετωπίσει και τα επιπρόσθετα προβλήματα σε έναν τεράστιο καλλικρατικό δήμο.

«Έχουμε ήδη μισθώσει δύο γκρέιντερ. Όμως, έχουμε ανάγκη για οδηγούς και επιπλέον χειριστές, ενώ η καθαριότητα πήγε πίσω έναν μήνα με την αποχώρηση των συμβασιούχων πριν από το Πάσχα και την απογύμνωση των Υπηρεσιών», είπε ο ίδιος.

Η δημοτική αρχή ακόμη περιμένει να παρουσιαστούν στον δήμο και να αναλάβουν εργασία ένας ηλεκτρολόγος, ένας εργάτης καθαριότητας, δύο οδηγοί και δύο χειριστές μηχανημάτων έργου. Παράλληλα, ελπίζει να ξεπεραστούν οι δυσκολίες με την πρόσληψη των διμηνιτών ενόψει του καλοκαιριού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη δεκαοχτώ ατόμων με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, τρεις οδηγούς, δύο χειριστές και δεκατρείς εργάτες καθαριότητας. Οι ανάγκες καθαριότητας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται δυσανάλογα με την αύξηση των επισκεπτών στην πόλη. Επιπλέον, αναμένεται να γίνουν και προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου