ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμη η αγορά του Αλμυρού για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

ετοιμη-η-αγορά-του-αλμυρού-για-τις-ενδι-32472

Με την προσδοκία το ενδιάμεσο δεκαήμερο εκπτώσεων να αποτελέσει δεκαήμερο αισιοδοξίας και ελπίδας, ο εμπορικός κόσμος της αγοράς του Αλμυρού είναι έτοιμος για την εκπτωτική περίοδο και… περιμένει.

Αγορές ενδυμάτων, υποδημάτων και άλλων ειδών με ποσοστά έκπτωσης έως και 50% θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν οι δημότες από την Τετάρτη και για δέκα μέρες.

Η εμπορική αγορά του Αλμυρού έχει επάρκεια σε ποιοτικά είδη, και τώρα θα προχωρήσει στη διάθεσή τους σε ακόμη πιο ελκυστικές τιμές, ώστε να ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια.

Ο πρόεδρος του Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, ενημέρωσε ότι τα καταστήματα έχουν όλες τις συλλογές από όλες τις ελληνικές και ευρωπαϊκές φίρμες, και γι’ αυτό ευελπιστεί και σε ένα αισιόδοξο δεκαήμερο.

«Ένα καινούργιο δεκαήμερο αισιοδοξίας λαμβάνει χώρα από την Τετάρτη, που μπορεί να φέρει πνοή στο εμπόριο, ελπίδα στον εμπορικό κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εμπορική αγορά της πόλης προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με κάθε τρόπο. «Οι τζίροι είναι χαμηλοί, όμως μπορούν να γίνουν βιώσιμοι, και με τις εκπτώσεις να εκπληρώσουν υποχρεώσεις. Αναμένουμε τα καλύτερα», ανάφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Οδηγίες για τις εκπτώσεις

Επισημαίνεται ότι οι έμποροι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη τήρηση του δεκαημέρου των ενδιάμεσων εκπτώσεων (02/05 – 10/05/2018) ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα παραβίασης από ανακοινώσεις παράτασης των εκπτώσεων στην πόλη μας.

Είναι σημαντικό τα καταστήματα να ακολουθούν την προσήκουσα διενέργειά των εκπτώσεων σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο της παρ. 1 άρθρου 3 της Υπουργικής Απόφασης 56885/10-11-2014, σύμφωνα με το ποίο «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου