ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξέταση μαρτύρων στη δίκη για την περιουσία Κοντούλη

εξέταση-μαρτύρων-στη-δίκη-για-την-περι-37794

Ολοκληρώθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας για τη δίκη σχετικά με την περιουσία της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η δίκη συνεχίστηκε χθες μετά από διακοπή, αλλά αργά το μεσημέρι, λόγω του μεγάλου αριθμού των μαρτύρων, το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει εκ νέου, αυτή τη φορά για τις 4 Μαΐου.

Χθες εξετάστηκαν συνολικά δώδεκα μάρτυρες κατηγορίας και η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση εννέα μαρτύρων υπεράσπισης, τις απολογίες των κατηγορουμένων και την απόφαση.

Στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν να καταθέσουν αρκετοί από τους μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι συνολικά είναι 35, και από την αρχή της δίκης παρουσιάστηκαν συνολικά δέκα πέντε. Η δίκη εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης που θα εξεταστούν είναι συνολικά εννέα, ενώ θα ακολουθήσουν -εκτός από τις απολογίες και την πρόταση του εισαγγελέας έδρας- οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Οπως είναι γνωστό, κατηγορούμενοι στη δίκη είναι συνολικά έξι άτομα, ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Κ. Μ.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου