ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγωγή κατά του δήμου Αλμυρού για δωρεά

αγωγή-κατά-του-δήμου-αλμυρού-για-δωρεά-40427

Δεν χρησιμοποίησε το ακίνητο δωρεάς στη συνοικία «Άγιος Νικόλαος» για τους λόγους και τους σκοπούς για τους οποίους το απέκτησε, και τώρα στρέφεται νομικά κατά του Δήμου Αλμυρού.

Αγωγή κατά του Δήμου Αλμυρού κατέθεσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού να ανακαλέσει την απόφαση της δωρεάς και να προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων κατέθεσε αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου και αιτείται την αναγνώριση της κυριότητας του ακινήτου.

Το θέμα απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία εξουσιοδότησε τον νομικό σύμβουλο του δήμου, Αλέξανδρο Κοσμά, να αποκρούσει την αγωγή.

Στην ενημέρωση που έγινε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, επισήμανε ότι μετά την απόφαση ανάκλησης της δωρεάς, το ακίνητο έχει περιέλθει στην κυριότητα του δήμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αιτήθηκε τη μεταγραφή της απόφασης στο Υποθηκοφυλακείο, και επί αυτού εκκρεμεί η έκδοση απόφασης από το Ειρηνοδικείο Αλμυρού.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αλμυρού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1956 είχε αποφασίσει να δωρίσει το επίμαχο ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης του Αλμυρού στη συνοικία «Άγιος Νικόλαος», στον Σύνδεσμο Προσκοπισμού Αλμυρού.

Στόχος της δημοτικής αρχής Αλμυρού ήταν η ενθάρρυνση ανάπτυξης κοινωφελούς δράσης, κάτι που αναφερόταν στους όρους και τις προϋποθέσεις της απόφασης του συμβουλίου, βάσει της οποίας πραγματοποιήθηκε και η μεταγραφή του ακινήτου στα Βιβλία Μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αλμυρού τον Δεκέμβριο του 1956.

Εντούτοις, οι όροι αυτοί δεν τηρήθηκαν, καθώς όπως διαπιστώθηκε ο Σύνδεσμος Προσκοπισμού Αλμυρού είχε, πέραν της εικοσαετίας (περί της τριακονταετίας), να παρουσιάσει οποιαδήποτε δράση, και επιπλέον η κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εκμεταλλευόταν το ακίνητο αυτό προς ίδιον οικονομικό όφελος εκμισθώνοντάς το σε τρίτον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου