ΑΛΜΥΡΟΣ

Αθώοι για την παράνομη μεταφορά ξύλων στο «Κουρί»

αθώοι-για-την-παράνομη-μεταφορά-ξύλων-44944

Κατάσχεσαν το φορτηγό του Δήμου Αλμυρού και στέρησαν από τους δημότες ξύλα για τον χειμώνα, εν μέσω δεινής κρίσης, ενώ δεν είχε συμβεί καμία παράνομη εργασία.

Αθώους έκρινε το Πταισματοδικείο Αλμυρού τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κωνσταντίνο Νικοβιώτη και τον οδηγό του φορτηγού, που κατηγορήθηκαν από δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης για παράνομη μεταφορά ξύλων τον Δεκέμβριο του 2017 στο «Κουρί».

Στο Πταισματοδικείο Αλμυρού συζητήθηκε χθες η μήνυση που υποβλήθηκε στο Δασαρχείο Αλμυρού στις 13 Δεκεμβρίου, και είχαν ως αποτέλεσμα υπάλληλοι του Δασαρχείου να κατασχέσουν το φορτηγό του δήμου και τους κορμούς δέντρων με τους οποίους ήταν φορτωμένο.

Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι τα ξύλα είχαν συγκεντρωθεί σε άνοιγμα στο δάσος, μετά από παράπονα που υπήρχαν στη δημοτική αρχή Αλμυρού από περιπατητές, ότι ξεροί κορμοί δέντρων εμπόδιζαν την απρόσκοπτη κίνηση και υπήρχε κίνδυνος ατυχήματος.

Ο αντιδήμαρχος είχε δώσει τότε εντολή στον οδηγό του φορτηγού να μεταφέρει τους κορμούς σε άνοιγμα μέχρι να εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια από το Δασαρχείο Αλμυρού και τα ξύλα να μεταφερθούν στη συνέχεια στην Εκκλησία και να διατεθούν σε άπορους πολίτες.

Μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, το φορτηγό του δήμου το οποίο παρέμενε υπό κατάσχεση από το Δασαρχείο Αλμυρού, θα επιστρέψει σήμερα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου