ΑΛΜΥΡΟΣ

Υλικό στους πρόσφυγες από την Ομάδα Βόλου

υλικό-στους-πρόσφυγες-από-την-ομάδα-βό-89896

Ενώ ήδη το Γηροκομείο παρασκεύασε και διένειμε τρόφιμα στον Αλμυρό

Την κοινωνική αλληλεγγύη τους, με κάθε τρόπο, εκφράζουν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Αλμυρό, ομάδες πολιτών και φορείς που συμπαρίστανται προσφέροντας φαγητό, υγειονομικό υλικό, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

Χθες στο Γηροκομείο Βόλου, παρασκευάστηκαν δεκάδες μερίδες φαγητού, οι οποίες με την προσωπική συμμετοχή του Προέδρου κ. Παύλου Πάνου, μεταφέρθηκαν στον Αλμυρό και διανεμήθηκαν με σεβασμό και τήρηση των κανόνων υγιεινής στους πρόσφυγες που σταθμεύουν προσωρινά στην περιοχή.

Σήμερα, η Ομάδα υποστήριξης προσφύγων Βόλου, έχοντας συγκεντρώσει υλικό, θα το μεταφέρει στον Αλμυρό και όπως τονίζει το μέλος της Ομάδας κα Ειρηάννα Πεκοπούλου, υπάρχει αξιοσημείωτη ανταπόκριση συμπολιτών στο κάλεσμα προσφοράς υλικού, το οποίο συγκεντρώνεται στο Ιατρείο Αλληλεγγύης.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται: «Υπάρχει άμεση ανάγκη συλλογής πραγμάτων για την στήριξη των προσφύγων που είναι εγκλωβισμένοι έξω από τον Αλμυρό.

Με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Ιατρείου Αλληλεγγύης από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου έως την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαρτίου στο χώρο του Ιατρείου Αλληλεγγύης που βρίσκεται στην οδό Σκενδεράνη 11 και ώρες κάθε μέρα το πρωί 10 π.μ. -12 μ.μ. και τα απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 4 μ.μ. – 6 μ.μ. συλλέγουμε τα παρακάτω πράγματα:

  • Νερά 0,5L
  • Χυμούς (μικρούς)
  • Μπισκότα (μικρές συσκευασίες)
  • Κρουασάν (ατομικές συσκευασίες)
  • Πάμπερς
  • Σερβιέτες
  • Μαντηλάκια (απολυμαντικά για χέρια)
  • Χαρτί Υγείας

Επίσης μπορείτε να φέρεται πλαστικά μαχαιροπήρουνα και μπολάκια μίας χρήσης για την στήριξη της Κουζίνας Αλληλεγγύης Βόλου που εδώ και δύο μέρες μαγειρεύει και για τους πρόσφυγες. Σας παρακαλούμε να φέρετε αυστηρά μόνο τα παραπάνω είδη. Επίσης μεγάλη βοήθεια θα είναι και η κοινοποίηση της παρούσης δημοσίευσης ώστε γρήγορα να διοχετευθεί η πληροφορία όσο το δυνατόν σε περισσότερο κόσμο.

Ελπίζουμε στην στήριξη όλων σας», καταλήγει η ανακοίνωση και ήδη η αγκαλιά για τους πρόσφυγες μεγαλώνει.

ΑΝΤ. ΦΩΚΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου