ΑΛΜΥΡΟΣ

10.000 € για την ενίσχυση των προσφύγων

10-000-e-για-την-ενίσχυση-των-προσφύγων-90185

Αποφάσισε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Ποσό ύψους 10.000 ευρώ για αγορά τροφίμων για τους πρόσφυγες ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το προσφυγικό.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, αναφέρθηκε στις ανάγκες, που διαπιστώνεται καθημερινά ότι υπάρχουν αναφορικά με τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στο Σταθμό Εφοδιασμού Αυτοκινήτων Αλμυρού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του δημάρχου για την οικονομική στήριξη, ενώ συγκρότησε επιτροπή, η οποία θα προχωρήσει στη σύνταξη ψηφίσματος αλληλεγγύης – συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες. Η συνεδρίαση στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των εγκαταστάσεων φιλοξενίας των προσφύγων για το οποίο επισημάνθηκε ότι η διαμονή στο ΣΕΑ Αλμυρού δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί προσωρινή λύση.

Ωστόσο, ο δήμος Αλμυρού δεν διαθέτει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις για την κατάλληλη φιλοξενία των προσφύγων και γι’ αυτό συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει από κοινού με την Περιφέρεια και όλους τους δήμους να δοθεί μία συνολικότερη λύση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου