ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάθειρξη 8 ετών για τις κλοπές στον Αλμυρό

κάθειρξη-8-ετών-για-τις-κλοπές-στον-αλμυ-93368

Σε οχτώ χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την Τετάρτη τους τέσσερις Βούλγαρους που πέρυσι είχαν «ρημάξει» ακατοίκητα σπίτια στον Αλμυρό.

Σύμφωνα με την Ελευθερία, μετά από αρκετές μαρτυρίες το Δικαστήριο καταδίκασε τους αλλοδαπούς για διακεκριμένες κλοπές και μάλιστα χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Μία από τις χαρακτηριστικές για τον τρόπο δράσης των Βουλγάρων μαρτυρίες ήταν και η εξής: «Οταν πήγα στο σπίτι ένα πρωί είδα πως κάποιος μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ μικρός για περάσει κάποιος μόλις 22χ42 εκατοστά κι όμως χώρεσε άνθρωπος αφού είδα και αίματα καθώς φαίνεται πως στην προσπάθειά του κόπηκε κάπου. Μετά άνοιξε την κουζίνα για να μπούνε και οι υπόλοιποι προφανώς. Μας ρήμαξαν το σπίτι. Πήραν κοσμήματα, συλλογή νομισμάτων και διάφορα άλλα.

Ολα αξίας συναισθηματικής και οικονομικής. Εγώ προσωπικά έπαθα μεγάλη ζημιά καθώς έκανα καιρό να το ξεπεράσω».

Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους ανέφεραν κυρίως πως τα πράγματα τα βρήκαν στα σκουπίδια και πως δεν τα έκλεψαν, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου