ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους μαθητές του Λυκείου Σούρπης

στα-γενικά-αρχεία-του-κράτους-μαθητές-94872

Οι μαθητές γνώρισαν την πλούσια βιβλιοθήκη των ΓΑΚ Μαγνησίας

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Μαγνησίας, επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη, οι μαθητές της α’ τάξης του Λυκείου Σούρπης. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θάλασσα που χωρίζει – Θάλασσα που ενώνει» και αποτελεί ένα αφιέρωμα στους ανθρώπους και στους καημούς της Μεσογείου άλλοτε και σήμερα.

Τους 24 μαθητές και τους συνοδούς – καθηγητές του σχολείου Βάσω Τζήμα και Τριαντάφυλλο Σπανό υποδέχθηκε η Διευθύντρια των ΓΑΚ – Αρχεία Ν. Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά , που τους παρουσίασε το Ιστορικό αρχείο της πλούσιας βιβλιοθήκης των ΓΑΚ, αλλά και τους σκοπούς και τις δράσεις του σημαντικού ιστορικού ερευνητικού κέντρου της Μαγνησίας.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος για την θάλασσα, με ιδιαίτερη αναφορά στο Τρίκερι και στο Βόλο, ένα δίωρο πρόγραμμα στο οποίο υπήρξε η ενεργή και πρωτότυπη συμμετοχή των παιδιών. Η παρουσίαση έγινε από την Αγγελική Νικολάου και τους συνεργάτες της Βάσω Σελίμη και Αντώνη Τσολάκη. Ο Διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης Ιωάννης Θεοδώρου και οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά τους υπεύθυνους των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας για τη φιλοξενία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου