ΑΛΜΥΡΟΣ

Απογοήτευση στον Πτελεό

απογοήτευση-στον-πτελεό-97903

Σημαντικά προβλήματα σε καθαριότητα, αγροτική οδοποιία και φωτισμό

Εγκαταλειμμένη από τη δημοτική αρχή Αλμυρού αισθάνεται η Τοπική Κοινότητα Πτελεού. Στην περιοχή δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση βαριών αντικειμένων από το πάρκινγκ στο κέντρο του χωριού επί μήνες, ενώ η αγροτική οδοποιία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και κεντρικές παραλίες δεν έχουν καν φωτισμό.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης, είπε ότι στο πάρκινγκ τα βαριά αντικείμενα που έχουν εναποτεθεί, κλαδιά δέντρων και απορρίμματα σχηματίζουν βουνό. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο δήμος Αλμυρού έχει ειδοποιηθεί για την απομάκρυνσή τους δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια.

«Κανονικά θα έπρεπε συνεργεία του δήμου να επισκέπτονται την Τοπική Κοινότητα κάθε δεκαπέντε – είκοσι μέρες. «Στο σημείο υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιά. Δίπλα στα απορρίμματα γίνονται εργασίες επισκευής σκαφών» πρόσθεσε.

Βασικό πρόβλημα για τον Πτελεό είναι και η αγροτική οδοποιία. Οπως ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης, το δίκτυο παρουσιάζει φοβερά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα των κατοίκων. «Ο πρωτογενής τομέας είναι βασική πηγή του εισοδήματος της Τοπικής Κοινότητας. Δυστυχώς, όμως, συντήρηση έγινε μόνο σε κεντρικούς δρόμους και οι εργασίες διήρκεσαν μόλις δύο μέρες. Σήμερα όλοι οι δρόμοι είναι διαλυμένοι» συμπλήρωσε.

Στην περιοχή υπάρχει διάχυτη απογοήτευση. «Ακόμη και το δίκτυο φωτισμού έχει σημαντικά προβλήματα. Τα φωτιστικά σώματα που υπάρχουν στην κεντρική παραλία και στη Λέσχη (άλλη αμμουδιά) έχουν καταστραφεί και δεν αντικαταστάθηκαν, επιπλέον από την πλατεία έχουν ξεκολλήσει πολλές πλάκες. Το δημαρχείο έκλεισε και πλέον σήμερα υπάρχει μόνο το ΚΕΠ. Δεν υπάρχει άνθρωπος να βγάλεις μία φωτοτυπία. Το ιατρείο έκλεισε, ενώ μέχρι πρότινος δεν λειτουργούσε ούτε και το ταχυδρομείο. Αφηναν τα γράμματα στην Κοινότητα. Χρειάστηκε η παρέμβασή μας για να υπογραφεί προχθές η σύμβαση με ταχυδρομικό πράκτορα».

Απάντηση

Ερωτηθείσα σχετικώς η δημοτική αρχή απάντησε ότι ο δήμος Αλμυρού στελεχώθηκε μόλις πρόσφατα με προσωπικό από το 8μηνο πρόγραμμα και θα παρέμβει αποτελεσματικά. Μέχρι πρότινος το προσωπικό ειδικά των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου ήταν αποδυναμωμένο με αποτέλεσμα να γίνεται ιεράρχηση των αναγκών καθώς ο καλλικρατικός δήμος καλύπτει μεγάλο γεωγραφικό πλάτος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου