ΑΛΜΥΡΟΣ

4χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο Δρυμώνα Αλμυρού

4χρονος-αυτοπυροβολήθηκε-στο-δρυμώνα-99336

Σε ατύχημα απέδωσε τον τραυματισμό η Αστυνομία

Σοκ στο Δρυμώνα Αλμυρού. Την Παρασκευή στις 4.30 το μεσημέρι αγοράκι ηλικίας μόλις 4,5 ετών έπεφτε τραυματισμένο από εξοστρακισμένο σκάγι κυνηγετικής καραμπίνας.

Το περιστατικό συνέβη σε κτήμα στα όρια της Τοπικής Κοινότητας. Αμεση ήταν η κινητοποίηση από το ΕΚΑΒ Βόλου, το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Ο μικρούλης βρισκόταν στο χωράφι με τον πατέρα του, 43χρονο αγρότη. Ενώ εκείνος ασχολούταν με διάφορες εργασίες, το όπλο, το οποίο βρισκόταν στο αυτοκίνητο δυστυχώς γεμάτο σκάγια, φαίνεται ότι κέντρισε την προσοχή του αγοριού.

Ο 4χρονος πήρε την κυνηγετική καραμπίνα στα χέρια του και άρχισε να την περιεργάζεται δίχως δυστυχώς να γίνει αντιληπτός.

Ολα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Ο ήχος της καραμπίνας που εκπυρσοκρότησε ακούστηκε εκκωφαντικός, προκαλώντας σοκ στο 43χρονο. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί ο μικρούλης έπεφτε τραυματισμένος στο ημιθωράκιο από σκάγι που εξοστρακίστηκε.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές πανικού και αγωνίας. Η μητέρα του παιδιού ενημερώθηκε σοκαρισμένη το γεγονός από συγγενικό της πρόσωπο αργότερα.

Ο 43χρονος πήρε το παιδί χωρίς χάσιμο χρόνου για να το μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενώ ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ. Στη διαδρομή ο μικρούλης παρελήφθη από το ασθενοφόρο για διακομιδή στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Εισήχθη άμεσα στα Επείγοντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε διαμπερές τραύμα και χρειαζόταν παιδοχειρουργό, ενώ το Νοσοκομείο Βόλου δεν διέθετε και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ακολούθησαν ατελείωτες ώρες αγωνίας. Στις 5.30 το απόγευμα το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη η διακομιδή του μικρού. Αργά το βράδυ σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση υγείας του παιδιού ήταν σταθερή αλλά εξακολουθούσε να είναι σοβαρή.

Το σκάγι όπως εκπυρσοκρότησε το όπλο εξοστρακίστηκε και μπήκε από το δεξί ώμο και βγήκε από το θώρακα. Ο μικρούλης παρακολουθείται με μεγάλη προσοχή από την Παιδοχειρουργική Κλινική.
Στο μεταξύ, το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού λάμβανε καταθέσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί. Από τη λήψη καταθέσεων ο τραυματισμός αποδόθηκε σε ατύχημα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου