ΑΛΜΥΡΟΣ

Υπ’ ατμόν οι αγρότες στο μπλόκο Μικροθηβών

υπ-ατμόν-οι-αγρότες-στο-μπλόκο-μικρο-100931

Η σιγή ασυρμάτου από την πλευρά του Μαξίμου προκαλεί αντιδράσεις στο μπλόκο Μικροθηβών. Οι αγρότες βρίσκονται υπ’ ατμόν περιμένοντας το πράσινο φως για να μεταβούν στην Αθήνα για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται πριν από την Κυριακή καθώς σήμερα επιστρέφει ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλες και αύριο Σάββατο στη Βουλή είναι προγραμματισμένη η συζήτηση για το παράλληλο πρόγραμμα. Οι αγρότες πάντως χθες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις με νέο εξάωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης, από τις 12:00 έως τις 18:00.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο εξάωρος αποκλεισμός θα επαναληφθεί και σήμερα Παρασκευή τις ίδιες ώρες, με τους αγρότες να βρίσκονται υπ’ ατμόν περιμένοντας το πράσινο φως για να μεταβούν στην Αθήνα και να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Η εκτροπή των αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, γίνεται στον κόμβο του Αλμυρού και στη συνέχεια οδηγούνται, μέσω Βόλου, στο Βελεστίνο και στην παλαιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας. Το αντίστροφο συμβαίνει για όσα αυτοκίνητα κινούνται προς την Αθήνα. Η συγκεκριμένη παράκαμψη ωστόσο επιβαρύνει κατά 45 χιλιόμετρα τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Το μπλόκο στις Μικροθήβες χθες ενισχύθηκε με ακόμη 30 τρακτέρ, ενδεικτικό και αυτό της αποφασιστικότητας που υπάρχει μεταξύ των αγροτών προκειμένου να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούν.

Οι αγρότες του Αλμυρού, της περιοχής του κάμπου και των Φαρσάλων που αποτελούν το βασικό κορμό του μπλόκου των Μικροθηβών διαμηνύουν μάλιστα ότι εάν μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας δεν καταστεί εφικτή η συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητηθούν τα κοινά αιτήματα που έχουν υπογραφεί, επίσης από το μπλόκο των Τεμπών και άλλα μπλόκα μικρότερα σε όλη την Ελλάδα, τότε δεν αποκλείεται ο αγώνας να συνεχιστεί και μέσα στην πόλη με αποκλεισμούς τραπεζών και εφοριών, σε μία προσπάθεια να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι είναι επιβεβλημένος ο διάλογος με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις περίπου 4 εβδομάδες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για όσες μέρες θα επαναλαμβάνεται καθημερινά ο εξάωρος αποκλεισμός και των παρακαμπτηρίων θα ισχύουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Μικροθηβών Μαγνησίας (χ/θ 295+700), και από ώρα 14.00 έως ώρα 18.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 287+400 (κόμβος Αλμυρού) μέχρι τη χ/θ 319+800 (προ του κόμβου Μεγάλου Μοναστηρίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές όπως

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη: Ολα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400) – παράπλευρη οδός – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση Μικροθηβών – Βόλος – Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα: Ολα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα κινούνται μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς Βόλο – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση σιταποθηκών Παυλίδη – παράπλευρη οδός – είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400).

Παρακαλούνται οι φίλοι οδηγοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24210-76995, 24220 -26555, 24210-76969.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου