ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Αχίλλειο

παρεμβάσεις-εξωραϊσμού-στο-αχίλλειο-108912

Η Τοπική Κοινότητα ετοιμάζεται για το καλοκαίρι

Τον προγραμματισμό της για το καλοκαίρι ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατόν πιο πολλούς επισκέπτες και να τονωθεί οικονομικά κάνει η Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου, η οποία είδε ελάχιστη σοδειά από τη μονοκαλλιέργεια της ελιάς πέρυσι και πλέον έχει μόνο τον τουρισμό για να ποντάρει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα προκειμένου να συγκεντρώσει προτάσεις για τον εξωραϊσμό των παραλιών και του κέντρου του χωριού. Αν και η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, μικρές παρεμβάσεις μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα του παραθαλάσσιου χωριού και να προσελκύσουν κόσμο.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου Γεώργιος Μαρκάκης είπε ότι το συμβούλιο θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ο ελαιοχρωματισμός των πεζοδρομίων, η φύτευση λουλουδιών στα παρτέρια, η τοποθέτηση ομπρελών στην πλαζ είναι έργα χαμηλού κόστους με μεγάλο όμως αποτέλεσμα.

Η Τοπική Κοινότητα θα συζητήσει και για το πάρκινγκ στο κέντρο του χωριού, το οποίο αν και έχει διαμορφωθεί, ωστόσο δεν έχει ακόμη ασφαλτωθεί, ενώ χρειάζεται να γίνουν διαγραμμίσεις και εγκατασταθεί σύστημα φωτισμού.

Η Τοπική Κοινότητα Αχιλλείου έχει δρομολογήσει μέσω της δημοτικής αρχής σημαντικά έργα πλην όμως η οικονομική συγκυρία καθυστερεί την υλοποίησή τους.

Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή ωφέλιμες παρεμβάσεις για την Τοπική Κοινότητα και τους κατοίκους της βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αγροτικό δίκτυο σε έκταση τριών χιλιομέτρων στον Αγιο Δημήτριο πρόκειται να ασφαλτωθεί καθώς πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση του εργολάβου. Η συνέχιση των εργασιών στο πάρκινγκ επίσης θεωρείται θέμα χρόνου, ενώ προχθές Παρασκευή τοποθετήθηκαν στηθαία στον Αγιο Δημήτριο από την Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας.

Τα έργα ανάπλασης της πλατείας και της παιδικής χαράς έχουν δημοπρατηθεί, ενώ για το Βιολογικό Καθαρισμό η διαδικασία βρίσκεται στην έρευνα για την εξεύρεση οικοπέδου.

Η καθαριότητα στην περιοχή χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, είναι καθημερινή, με απτό αποτέλεσμα, ενώ η Τοπική Κοινότητα είναι εφοδιασμένη από πέρυσι με επαρκή αριθμό κάδων απορριμμάτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου