ΑΛΜΥΡΟΣ

Καθημερινά απώλειες στην αγορά

καθημερινά-απώλειες-στην-αγορά-108956

Μείον 30 – 40% ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων

Να διαχειριστεί τα πάγια έξοδα, τα οποία κάθε μήνα αφήνουν υπόλοιπα προσπαθεί η εμπορική αγορά του Αλμυρού, καθώς οι εκπτώσεις δε δουλεύουν αν και ο Φεβρουάριος θεωρείται καλός μήνας και στα καταστήματα υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε ελκυστικές τιμές.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης, λέει ότι η κίνηση στα μαγαζιά είναι πεσμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σε ποσοστό που φτάνει και το 30 – 40%, με αποτέλεσμα να υπάρχει απογοήτευση και αγανάκτηση. Τα ποσοστά έκπτωσης έχουν φτάσει και ξεπεράσει το 50%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μικρό στα εμπορικά καταστήματα κάτι που οι έμποροι διαπιστώνουν καθημερινά στο ταμείο τους μετρώντας μονίμως απώλειες στον τζίρο.

«Υπάρχει γενική έλλειψη χρημάτων. Οι καταναλωτές στρέφονται κατά κύριο λόγο στα είδη διατροφής. Η ένδυση και η υπόδηση έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δεν αγοράζουν παρά τα απολύτως αναγκαία» αναφέρει.

Η πεσμένη κίνηση αποδίδεται ευθέως και στο αρνητικό κλίμα στην αγορά. «Η ψυχολογία με τις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι πολύ χαμηλή για την κατανάλωση. Οι εκπτώσεις δεν αποδίδουν καθόλου» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση. Ο κ. Μπούντης λέει ότι «οι επαγγελματίες του κλάδου δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων, οι άλλες τρεις δεν δούλεψαν καθόλου».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, τα εμπορικά καταστήματα θέλουν μία σταθερή φορολογική πολιτική, ένα δίκαιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που να είναι ρεαλιστικό, να μπορεί να εφαρμοστεί από τους επαγγελματίες του κλάδου και η κυβέρνηση να προωθήσει μετά την αξιολόγηση το αναπτυξιακό.

«Η ελεύθερη επιχειρηματικότητα και ο μικρομεσαίες επαγγελματίες πρέπει επιτέλους να αναπνεύσουν» είπε ο ίδιος.

Οι έμποροι είχαν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις στις 4 Φεβρουαρίου. Εκατό επαγγελματίες του κλάδου συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των αγροτών, ενώ αντιπροσωπεία είκοσι ατόμων συμμετείχε στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Οι επαγγελματίες παραμένουν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου