ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιασαν δουλειά οι οκταμηνίτες

επιασαν-δουλειά-οι-οκταμηνίτες-110752

Στις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Αλμυρού

Στα πόστα τους παρουσιάστηκαν και έπιασαν δουλειά οι δεκαεννέα προσληφθέντες με οχτάμηνο πρόγραμμα απασχόλησης στο δήμο Αλμυρού, εκ των οποίων οι δεκαπέντε είναι εργάτες καθαριότητας. Η ενίσχυση του αποδυναμωμένου προσωπικού των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου βάζει σε εκτέλεση τον προγραμματισμό της Διεύθυνσης για την αισθητική αναβάθμιση όλων των χώρων πρασίνου.Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνος Βαλαμούτης, ενημέρωσε ότι θα γίνουν κλαδέματα σε όλους τους χώρους πρασίνου, καθαρισμός των νεκροταφείων, ευπρεπισμός του πρασίνου σε πάρκα και πλατείες.

Στο μεταξύ η Διεύθυνση θα αποφασίσει για την κατανομή του προσωπικού. «Σίγουρα τρεις εργάτες καθαριότητας θα υπάρχουν μόνιμα στα μεγάλα δημοτικά διαμερίσματα, σε Σούρπη, Ευξεινούπολη, Αλμυρό, ενώ η καθαριότητα θα γίνει καθημερινά σε όλα τα χωριά του δήμου και τα είκοσι δύο» είπε ο ίδιος. Το προσωπικό της Διεύθυνσης με τους οκταμηνίτες είναι όλοι μαζί εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, χειριστές, οδηγοί, υδραυλικά 45 άτομα.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή αποθήκης στο αμαξοστάσιο του δήμου, το οποίο βρίσκεται κοντά στον Ξηριά. Ο κ. Βαλαμούτης ενημέρωσε ότι οι εργάτες έριξαν μπετόν στη βάση και από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η κατασκευή της σε έκταση 200 τετραγωνικών.

Η περίφραξη του αμαξοστασίου όπως είναι γνωστό έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ο υπαίθριος χώρος καλύφτηκε από χαλίκι.

«Το Πάσχα που θα έχει ολοκληρωθεί και η αποθήκη θα γίνει η μεταφορά του προσωπικού των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου στο αμαξοστάσιο, ενώ η Διεύθυνση θα ξεκινήσει τη συγκέντρωση των οχημάτων της εκεί» ενημέρωσε ο ίδιος.

Να επισημανθεί ότι τα οχήματα των υπηρεσιών ανέρχονται σε 75 εκ των οποίων τα 35 είναι σε λειτουργία και τα υπόλοιπα σε ακινησία, αρκετά από αυτά εγκαταλειμμένα σε διάφορα σημεία του καλλικρατικού δήμου. Η Διεύθυνση θα μεριμνήσει και για τη συντήρησή τους και επισκευή. Υπενθυμίζει ότι τα αποτελέσματα της μοριοδότησης για τις δεκαεννέα προσλήψεις στο πλαίσιο του 8μηνου προγράμματος απασχόλησης εστάλησαν στον ΑΣΕΠ πριν μερικές εβδομάδες και οι προσλήψεις έγιναν γρήγορα καθώς ο έλεγχος ολοκληρώθηκε από τον ΑΣΕΠ χωρίς να υπάρξουν μέχρι στιγμής ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων. Συνολικά είχαν υποβάλλει δικαιολογητικά για να προσληφθούν 153 άτομα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου