ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκπαιδευτική εκδρομή στο ΚΠΕ Μακρινίτσας

εκπαιδευτική-εκδρομή-στο-κπε-μακρινί-111859

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ενημερώθηκαν για την αειφόρο ανάπτυξη

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Μακρινίτσα, όπου υλοποίησαν το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την «Αειφορική Διαχείριση του Νερού – Κρήνες της Μακρινίτσας».

Τους μαθητές καλωσόρισε η υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. κ. Μακέλη Γ. και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εφαρμογή της αειφόρου ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης δηλαδή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου χωρίς να στερεί από τις επόμενες γενιές το δικαίωμα αυτό, για τη σημασία του νερού στη ζωή μας, τους τρόπους με τους οποίους το εξοικονομούμε, το σπαταλάμε και το ρυπαίνουμε.

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε ομάδες, συμπληρώνοντας φύλλα εργασίας, έμαθαν την ιστορία και την αξία των 54 Κρηνών της Μακρινίτσας, οι οποίες αποτελούν μνημεία της περιοχής. Μέσα από τη μελέτη των Κρηνών οι μαθητές ανακάλυψαν την ορθολογική χρήση του νερού της εποχής εκείνης. Κατόπιν βγήκαν στο πεδίο όπου περπάτησαν στα καλντερίμια της Μακρινίτσας και είδαν από κοντά τις κρήνες και την εκκλησία του χωριού.

Επέστρεψαν στο ΚΠΕ και συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης. Η περιβαλλοντική αυτή δράση ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μικρούς μαθητές και τους μετέδωσε κάποιες από τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να έχει ο αυριανός πολίτης ώστε να συνειδητοποιήσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το περιβάλλον και να αναλάβει ενεργό δράση για την προστασία του. Φεύγοντας ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς για την θερμή υποδοχή και τις γνώσεις που τους πρόσφεραν.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: Σιαμέτη Αθανασία, Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία και Λάιος Δημήτριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου