ΑΛΜΥΡΟΣ

Αύξηση 30% στις εγγραφές παιδιών

αύξηση-30-στις-εγγραφές-παιδιών-119521

Στην προσχολική εκπαίδευση στο δήμο Αλμυρού

Αυξήθηκαν κατά 30% τα παιδιά που φοιτούν στην προσχολική εκπαίδευση στο δήμο Αλμυρού το σχολικό έτος 2015-2016 αν και πέρυσι λειτουργούσαν δύο δομές σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη και όχι μία όπως φέτος.

Με τη σύμπτυξη των παιδικών σταθμών Ευξεινούπολης και Αλμυρού και τη μεταφορά του προσωπικού στη μία δομή στον Αλμυρό δόθηκε η δυνατότητα και έγιναν δεκτές όλες οι αιτήσεις για ένταξη είτε μέσω του ΕΣΠΑ είτε με τροφεία.

Ο παιδικός σταθμός Αλμυρού έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 70 παιδιών. Με την καταλληλότερη αξιοποίηση του προσωπικού υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα κοινωνικής μέριμνας, παιδικών σταθμών και αθλητισμού, Αργύρης Ρούσσας είπε ότι «το αντικειμενικό πρόβλημα που έβαζε φραγμό πέρυσι στον αριθμό των παιδιών που εγγράφονταν ήταν η έλλειψη προσωπικού.

Μέχρι τα Χριστούγεννα λειτουργούσαν και οι δύο δομές, ενώ η κατάργηση του παιδικού σταθμού της Ευξεινούπολης επήλθε το Δεκέμβριο, καθώς βγήκαν στη σύνταξη τρεις υπάλληλοι, η μαγείρισσα, η προϊσταμένη και μία οικιακή βοηθός. Εμειναν έτσι στην Ευξεινούπολη δύο άτομα και στον Αλμυρό τρία».

Ο παιδικός σταθμός Αλμυρού έχει φέτος και τους πέντε εργαζόμενους, δηλαδή δύο νηπιοβρεφοκόμους, δύο οικιακές βοηθούς και μία μαγείρισσα, ενώ το μόνιμο προσωπικό ενισχύεται με τους εποχικούς».

Η μετακίνηση του προσωπικού λειτούργησε αποδοτικά είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι ο παιδικός σταθμός είναι ευρύχωρος και πλέον υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων.

«Το έλλειμμα στο προσωπικό για τη δομή της Ευξεινούπολης λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούσε να καλυφθεί. Η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν μπορεί να κάνει μόνιμες προσλήψεις» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πάντως, η επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού Ευξεινούπολης συνεχίζει να αποτελεί στόχο της δημοτικής αρχής. Ο εντεταλμένος σύμβουλος ανέφερε ότι ο δήμος Αλμυρού αναλαμβάνει την μεταφορά των παιδιών από την Ευξεινούπολη, ενώ συνεχίζει να αναζητά λύσεις για την αξιοποίηση της δομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου