ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρώτο βραβείο ζωγραφικής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

πρώτο-βραβείο-ζωγραφικής-στο-4ο-δημοτι-244393

Η βράβευση της μαθήτριας Ελένης Καραΐσκου και του σχολείου έγινε σήμερα στη Λέσχη Αξιωματικών της 111 Πτέρυγας Μάχης

Η επική αερομαχία του υποσμηναγού Μητραλέξη στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40, ενέπνευσε μια 11χρονη μαθήτρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Με τα πινέλα της έδωσε μορφή στη φαντασία της, ζωγραφίζοντας τη στιγμή που ο ηρωικός υποσμηναγός, έχοντας ξεμείνει από πυρομαχικά, εμβολίζει με τον έλικα του αεροσκάφους του το ιταλικό βομβαρδιστικό που συνετρίβη στο έδαφος. Η ζωγραφιά αυτή έδωσε στην ίδια την πρωτιά στο πλαίσιο διαγωνισμού ζωγραφικής της 111 Πτέρυγας Νέας Αγχιάλου με θέμα «Η Πολεμική Αεροπορία και το ένδοξο παρελθόν της».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, Ελένη Καραΐσκου, παρέλάβε το πρώτο βραβείο, στην εκδήλωση που έγινε στις 12:30 το μεσημέρι, στη Λέσχη Αξιωματικών της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής γίνεται κάθε χρόνο από την 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής του Αλμυρού και της Ν. Αγχιάλου.

Κάθε σχολείο συγκέντρωσε τις ζωγραφιές των μαθητών του, τις απέστειλε στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της 111 Π.Μ. και αξιολογήθηκαν από επιτροπή.

Πρώτο βραβείο δόθηκε στη ζωγραφιά της 11χρονης μαθήτριας Ελένης Καραΐσκου, η οποία θα βραβευτεί σήμερα από το διοικητή της μονάδας παρουσία επίσημων προσκεκλημένων.

Η ζωγραφιά της δεν εντυπωσίασε τους κριτές μόνο για το ταλέντο της μαθήτριας. Το ίδιο το θέμα ξεχώρισε, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός που απεικονίζει το ένδοξο παρελθόν της πολεμικής αεροπορίας.

Απεικονίζει την εποποιία του ’40 στην οποία συνέβαλλε η πράξη του Υποσμηναγού Μητραλέξη, ο οποίος αφού έχει αδειάσει τα πυρομαχικά του πάνω στο τρικινητήριο ιταλικό βομβαρδιστικό, δεν αρκείται σε αυτό (καθώς δεν καταρρίπτεται) και προβαίνει σε εμβολισμό, καταστρέφοντας το πηδάλιο της ουράς του ιταλικού βομβαρδιστικού, χρησιμοποιώντας τoν έλικα του αεροσκάφους του! Το ιταλικό σκάφος μπαίνει σε περιδίνηση και συντρίβεται στο έδαφος. Το αεροσκάφος του Μητραλέξη με στρεβλωμένο τον έλικά του, πραγματοποιεί αναγκαστική προσγείωση κοντά στο χώρο όπου συνετρίβη το ιταλικό βομβαρδιστικό. Εκεί συνειδητοποιεί ότι από το πενταμελές πλήρωμα οι τέσσερις είναι σώοι αφού χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτά τους, τους συλλαμβάνει αφού πρώτα τους έχει συστηθεί και χαιρετίσει στρατιωτικά προτάσσοντας το περίστροφό του, τους επιβιβάζει σε αυτοκίνητο της Χωροφυλακής και τους οδηγεί στη Στρατιωτική Διοίκηση Θεσσαλονίκης.

Την ιστορική στιγμή η μικρή μαθήτρια είχε ακούσει μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον και είχε εντυπωσιαστεί. Αλλωστε είναι γόνος οικογένειας με ιστορία στην πολεμική αεροπορία. Ο πατέρας της Νικόλαος Καραΐσκος είναι υποσμηναγός στην πολεμική αεροπορία, όπως και ο θείος της αλλά και ο παππούς της.

Επαινοι

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής της 111 Π.Μ. δεν ήταν η μοναδική διάκριση που έλαβε αυτές τις ημέρες το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

Ελαβε διπλό έπαινο στο πλαίσιο του 18ου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά 2015.

Τους επαίνους κέρδισαν με τις κατασκευές τους οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, Μεχμέτ Τσαρτσανάι και Αθανάσιος Γουργιώτης (που φέτος φοιτά στο 2ο Δ.Σ. Αλμυρού).

Οι δύο μαθητές είχαν λάβει μέρος στο διαγωνισμό κατά την περσινή σχολική χρονιά κατασκευάζοντας πανέμορφες ξύλινες φωλιές για πουλιά, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διεξήγαγε για 18η χρονιά το ΕΠΑΛ Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθλογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) και το Δήμο Γαλατσίου, στο πλαίσιο εκπόνησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Οι φωλιές πλέον είναι τοποθετημένες σε δέντρα του Αλσους Βεΐκου του δήμου Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» του δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.

Με όπλο την τέχνη

Οι τρεις νέες διακρίσεις έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διακρίσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, που φαίνεται να αποκτά καλλιτεχνική παράδοση αναδεικνύοντας πολύπλευρα ταλέντα.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Παγωνόπουλο, το σχολείο έχει διακριθεί στο παρελθόν σε μια σειρά καλλιτεχνικών διαγωνισμών, με ταινία μικρού μήκους, με σκακιστικά σκίτσα κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου