ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων από το δήμαρχο Αλμυρού

δημόσιος-απολογισμός-πεπραγμένων-απ-246735

Σε ειδική συνεδρίαση – Θα προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα έργα του δήμου

Σε απολογισμό πεπραγμένων προχωρά την ερχόμενη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η δημοτική αρχή Αλμυρού. Σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο στις 6 το απόγευμα ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Αυγούστου 2015.

Ο δήμαρχος θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του δήμου, τη διοίκησή του και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ. Ν. 3463/2006».

Να σημειωθεί ότι στις 17:30 το απόγευμα θα προηγηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού με πέντε θέματα ημερήσιας διάταξης και κυριότερα θέματα συζήτησης τα έργα «Ανάδειξη – Προστασία & Αξιοποίηση της περιοχής «Λίμνες Ζερέλια» και «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας & περιμετρικών οδών κέντρου Αλμυρού».

Το συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει την παράταση της συμβατικής προθεσμίας για την περαίωση των έργων, καθώς λόγω των capital controls και τα προβλήματα με τις πληρωμές που ακολούθησαν τα έργα έμειναν πίσω και δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν εντός του 2015.

Οι εργολάβοι των έργων έχουν ζητήσει παράταση, καθώς οι εργασίες πήγαν πίσω το καλοκαίρι και έβγαλαν εκτός χρονοδιαγράμματος την υλοποίηση των έργων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισηγηθούν την παράταση των έργων αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως αυτά θα χρηματοδοτηθούν.

Από τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που υπάρχει το 2016 θα συνεχιστούν τα έργα του ΕΣΠΑ που είναι πάνω από 5 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, όμως εκείνα που είναι προϋπολογισμού κάτω του προαναφερόμενου ποσού δεν έχει διευκρινιστεί πως θα χρηματοδοτηθούν με τη μόνη ενημέρωση που υπάρχει να είναι ότι θα συσταθεί ειδικό ταμείο από το κράτος.

Τα «επίμαχα» έργα του Αλμυρού είναι κάτω των 5 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου παραμένει ανοιχτό το θέμα της χρηματοδότησής τους.

Αλλά θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Αλμυρού και η έγκριση του 11ου πρωτοκόλλου ποσοτικής και ποιοτικής παραλαβής της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος διαχείρισης & ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης του δήμου Αλμυρού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου