ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές ετοίμασαν και απόλαυσαν υγιεινό πρωινό

μαθητές-ετοίμασαν-και-απόλαυσαν-υγιε-247502

Στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας

Εστυψαν χυμούς, προετοίμασαν φρουτοσαλάτες και γεύματα με γιαούρτι, μέλι και γάλα. Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, γιόρτασαν με την προπαρασκευή υγιεινού πρωινού την Παγκόσμια Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του σχολείου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και άσκησης για τη βέλτιστη σωματική τους ανάπτυξη, αναλογιζόμενοι τη σημασία της πρόληψης στην προάσπιση της υγείας των παιδιών.

Η παχυσαρκία έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ως μία από τις πιο επικίνδυνες και σοβαρές ασθένειες του 21ου αιώνα, η οποία έχει αποκτήσει διαστάσεις επιδημίας, με σημαντικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των πασχόντων. Τα αίτια της νόσου σχετίζονται κυρίως με αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή και έλλειψη άσκησης, παράγοντες που συντελούν στην ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας κυρίως στις Δυτικού τύπου κοινωνίες, ήδη από την παιδική ηλικία.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Λάιος Δημήτριος ενημέρωσε τους μαθητές για το θέμα της παχυσαρκίας και της υγιεινής διατροφής και άσκησης με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και προβολή ανάλογων βίντεο. Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν από τις παραπάνω παρουσιάσεις. Ομάδες μαθητών ανέλαβαν να ετοιμάσουν με πολύ μεράκι και να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, χρησιμοποιώντας πολλά φρούτα, γάλα, μέλι, δημητριακά, γιαούρτι, φυσικούς χυμούς πορτοκάλι, φρουτοσαλάτες, αλλά στον αντίποδα και ένα ανθυγιεινό πρωινό. Στη συνέχεια δοκίμασαν οι μαθητές και οι καθηγητές όλα τα φαγητά του πρωινού και τους φυσικούς χυμούς. Ηταν πραγματικά μια εκπληκτική βιωματική εμπειρία για τους μαθητές. Ολοι οι καθηγητές και η διευθύντρια συγχαίρουν τις ομάδες των μαθητών που ετοίμασαν το πρωινό, για την πρωτοβουλία τους αλλά και για την υπεύθυνη στάση που τήρησαν στο τέλος της εκδήλωσης καθαρίζοντας άψογα όλο το χώρο, αλλά και τον καθηγητή κ. Λάιο για τη σημαντική παρουσίασή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου