ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκστρατεία για την αγορά απινιδωτή από το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

εκστρατεία-για-την-αγορά-απινιδωτή-απ-251403

Μετά την πραγματοποίηση τριών σεμιναρίων με στόχο να τοποθετηθεί στο δημαρχείο

Εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την αγορά ενός εξωτερικού απινιδωτή, ο οποίος θα τοποθετηθεί στο δημαρχείο όπου συχνάζει μεγάλος αριθμός πολιτών, ανέλαβε το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Με σύνθημά τους οι απινιδωτές σώζουν ζωές ο Σύλλογος Διδασκόντων, η διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Σταυραντώνη και ο στρατιωτικός γιαατρός Παρίσης Χαράλαμπος ευελπιστούν να συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα ώστε να προμηθευτούν ακόμη δύο απινιδωτές οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο Εθνικό Στάδιο και το Δάσος Κουρί.

«Μπορούμε όλοι μαζί ως ενεργοί πολίτες να συνεργαστούμε, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας και να μην περιμένουμε την Πολιτεία να κάνει πράγματα για εμάς» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο του Γυμνασίου Ευξεινούπολης ο δήμος Αλμυρού διοργάνωσε πρόσφατα τρία πιστοποιημένα σεμινάρια BLS/AED υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC), στα οποία εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν 81 πολίτες, σε ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (μεταξύ αυτών 6 εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης).

«Η έγκαιρη και εξειδικευμένη παρέμβαση και η χρήση ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή μπορεί να αποσοβήσει το θάνατο. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα απέχει πολύ από το ιδεατό και μόλις ένα στα πέντε θύματα καρδιακής ανακοπής σε εξωνοσοκομειακό περιβάλλον λαμβάνει την απαιτούμενη φροντίδα από τους παρευρισκόμενους. Η έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση απινιδωτή είναι ο μόνος τρόπος που αποδεδειγμένα αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του θύματος» αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων, ενώ προσθέτει ότι «καθημερινά χιλιάδες άνδρες και γυναίκες στην Ευρώπη καταρρέουν και πεθαίνουν από καρδιακά αίτια που οδηγούν σε καρδιακή ανακοπή. Ο αριθμός των ανακοπών ανά την Ευρώπη υπολογίζονται περίπου σε 700.000 ανά έτος με τις μισές από αυτές να λαμβάνουν χώρα νοσοκομειακά και τις άλλες μισές εξωνοσοκομειακά και κυρίως στο σπίτι, στο χώρο εργασίας ή ακόμα και στα γήπεδα και τις παραλίες της χώρας μας. Παρά το μεγάλο αριθμό των καρδιακών ανακοπών η ενημέρωση του κοινού είναι ελάχιστη ιδίως στη χώρα μας και η εκπαίδευση του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας ελλιπής. Οι απινιδωτές σώζουν ζωές, όταν υπάρχουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου