ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Κλειστή σήμερα η αγορά

αλμυρός-κλειστή-σήμερα-η-αγορά-256763

Από αύριο Δευτέρα δεκαήμερο εκπτώσεων

Για σήμερα, προβλέπεται το άνοιγμα της αγοράς, στο πλαίσιο της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, ωστόσο πρόταση του Συλλόγου Αλμυρού, είναι τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

«Με απόφαση που είχαμε λάβει προ διετίας, προτείνουμε να μην ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές, παρά μόνο τρεις Κυριακές το χρόνο, μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων και την περίοδο του Πάσχα. Και αυτό τηρούμε μέχρι στιγμής», σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης, Παν. Μπούντης.

Οι ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος αναμένεται να ξεκινήσει στον Αλμυρό, από αύριο, Δευτέρα. «Η αγορά έχει δυναμική, τα καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων και περιμένουμε να υπάρξει κινητικότητα αυτό το δεκαήμερο για να μπορέσουμε να κάνουμε ταμείο και να καλύψουμε κάποιες υποχρεώσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Οπως επεσήμανε, η αγορά διανύει μια παρατεταμένη άσχημη περίοδο και τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας των εμπορικών καταστημάτων. «Η αγορά, βυθίζεται. Η κατάσταση πλέον δεν είναι διαχειρίσιμη και δυστυχώς δεν φαίνεται προοπτική για το μέλλον», αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούντη, οι έμποροι καλούνται να κάνουν προμήθειες μόνο με μετρητά, δεδομένου ότι οι επιταγές μετά τα capital control δεν γίνονται στην πλειοψηφία τους δεκτές, όταν μετρητά δεν υπάρχουν. Ακόμη και στο τέλος του μήνα, με την πληρωμή των συντάξεων που παραδοσιακά κινούνταν η αγορά, πλέον δεν υπάρχει κίνηση, καθώς οι πολίτες κοιτούν να καλύψουν πρώτα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και στη συνέχεια να διαθέσουν χρήματα στην αγορά, αν περισσεύουν από τον περιορισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου