ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαδικτυακή πλατφόρμα πληροφορεί για το έργο ανασύστασης της Κάρλας

διαδικτυακή-πλατφόρμα-πληροφορεί-γι-262884

Το έργο ανατέθηκε από το Φορέα Διαχείρισης

Ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου ανέθεσε πριν από περίπου επτά μήνες, σε ομάδα επιστημόνων, ειδικών στις διαδικτυακές πλατφόρμες Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών, την υπηρεσία με τίτλο «Πρόσβαση στην Περιβαλλοντική Πληροφορία με χρήση Τεχνολογίας της Παρακολούθησης από Απόσταση».

Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε και λειτουργεί διαδικτυακή πλατφόρμα εισαγωγής, διαχείρισης και οπτικοποίησης γεωχωρικών πληροφοριών, η οποία είναι αναρτημένη στο link http://www.fdkarlas.gr/gis.html.

Στόχος της πλατφόρμας είναι η απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε περιβαλλοντική, πολιτιστική, τουριστική πληροφορία από υπολογιστή, tablet ή κινητό τηλέφωνο, καθώς και η δυνατότητα ερωτημάτων για τον συνδυασμό των δεδομένων και την οπτική απεικόνιση των αποτελεσμάτων. Το έργο αυτό συμβάλει τόσο στην περιβαλλοντική ενημέρωση των επισκεπτών για την περιοχή, όσο και στην τουριστική ανάδειξη αυτής.

Πέντε κατηγορίες

Τα γεωχωρικά δεδομένα που έχουν αναρτηθεί ταξινομούνται σε πέντε κατηγορίες:

  1. Τοποθεσία των γραφείων του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου.
  2. Οικοτουριστικά, όπως οι τοποθεσίες από τα μουσεία, τις μονές, τα σπήλαια, τις παραλίες και τα μονοπάτια της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε.
  3. Το έργο Ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με τα τον ταμιευτήρα της Κάρλας, το σύστημα των τάφρων και συλλεκτήρων, τις θέσεις θέας, τα παρατηρητήρια, τα αντλιοστάσια κ.α.
  4. Τις παρεμβάσεις του Φορέα στην περιοχή, όπως οι θέσεις των κάδων ανακύκλωσης και οι πινακίδες απαγόρευσης θήρας.
  5. Τα περιβαλλοντικά με την οριοθέτηση της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κα.Μα.Κε.Βε., των περιοχών του δικτύου Natura 2000 και τα Καταφύγια Άγριας Ζωής.

Ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου προβλέπει, μέσω της υλοποίησης του Τεχνικού του Δελτίου, στη διαρκή ενημέρωση των πολιτών για τη σημαντικότητα της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2425041403 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου