ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξενάγηση στο Νυμφαίο στη θέση «Κρούνια»

ξενάγηση-στο-νυμφαίο-στη-θέση-κρούνι-275042

Εκπαιδευτική περιήγηση στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο, προβολή βίντεο για τις δραστηριότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων αλλά και επίσκεψη – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου – Νυμφαίου στη θέση «Κρούνια» περιλαμβάνει ο εορτασμός της Ημέρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στον Αλμυρό με θέμα «Μνημεία σε κίνδυνο».

Πρόκειται για ένα σπήλαιο, δηλαδή, σε βράχο, στο οποίο λατρεύονταν οι «Νύμφες». Είναι μοναδικό στο είδος του, ίσως σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Βρίσκεται στην περιοχή του Αχιλλείου και πιο συγκεκριμένα στη θέση «Κρούνια».

Η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Οθρυς», γενικώς και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τις αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, θεώρησε υποχρέωσή της να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και να λάβει μέρος στον εορτασμό της «Ημέρας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Το σημαντικότατο αρχαιολογικό μνημείο είναι άγνωστο στο μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του Αλμυρού, καθώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμο στο κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού για τις εκδηλώσεις εορτασμού έχει ως εξής:

1. Ωρα 10.00 π.μ. στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού «Εκπαιδευτική Περιήγηση» με υπεύθυνη την αρχαιολόγο κ. Βάσω Ροντήρη.

2. Προβολή βίντεο για τις δραστηριότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κατά το έτος 2015.

3. Επίσκεψη – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Σπηλαίου – Νυμφαίου στη θέση «Κρούνια» του Αχιλλείου με συνοδό – ξεναγό την αρχαιολόγο κ. Βάσω Ροντήρη.

Η συμμετοχή όλων στα δύο πρώτα αντικείμενα της εκδήλωσης είναι ελεύθερη.

Για το τρίτο σκέλος της εκδήλωσης, την επίσκεψη στο «Σπήλαιο -Νυμφαίο», παρακαλούνται όσοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν στην επίσκεψη με δικό τους μέσον ή με τη βοήθεια φίλων και γνωστών. Διαφορετικά, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού εγκαίρως για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης.

Τηλ. επικοινωνίας: κ. Ζγουλέτα 6972241143, κ. Κοντογεωργάκη 2422024082.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου