ΑΛΜΥΡΟΣ

Τριήμερο εκδηλώσεων για το «ΟΧΙ»

τριήμερο-εκδηλώσεων-για-το-οχι-275061

Πλούσιες θα είναι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ» και τη μνήμη του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου στον Αλμυρό.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015 στις 7:30 οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Στις 10:00 π.μ. θα παραταχθούν έξω από το Μητροπολιτικό Ναό τα Στρατιωτικά τμήματα και των σχολείων, ενώ στις 10.30 θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία με τη συμμετοχή όλων των αρχών της πόλης, των οργανώσεων και των πολιτών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού Δέσποινα Νάνου, ενώ θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Υμνος.

Τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν επί της οδού Βόλου, από την οδό Τριανταφύλλου Αργυροπούλου και προς το ΚΤΕΛ και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Μιχοπούλου.

Η καθιερωμένη παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί με την εξής σειρά: Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ, Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού), Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης).

Στις 11: 45 π.μ. έχουν προγραμματιστεί ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού, στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού, υπό την ευθύνη του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κου Αθανάσιου Γκαλογιάννη.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού παρακαλεί τους καταστηματάρχες να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους για το τετραήμερο του εορτασμού 25,26, 27 και 28 Οκτωβρίου.

Να επισημανθεί ότι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και στις 8:45 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της ιερής εικόνας από τους δρόμους Βόλου – Βασ. Κωνσταντίνου – Κεντρική πλατεία και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 7:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Ορθος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου