ΑΛΜΥΡΟΣ

Αγνωστος άνδρας προσεγγίζει ανήλικες στον Αλμυρό

αγνωστος-άνδρας-προσεγγίζει-ανήλικε-276503

Φόβο και τρόμο έχει σκορπίσει στον Αλμυρό η φήμη ότι ένας άνδρας περίπου 40-50 ετών, ο οποίος κυκλοφορεί με ένα λευκό αμάξι προσεγγίζει ανήλικες και με διάφορα προσχήματα προσπαθεί να τις πείσει να μπουν στο αυτοκίνητό του με άγνωστο σκοπό.

Παρά το γεγονός ότι δεν γίνει έγινε καμία καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, ούτε και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας επιβεβαιώνει την κίνηση του ύποπτου, αυτός ο άνδρας φέρεται να ζητάει πληροφορίες για τον Αλμυρό προτρέποντας ανήλικες να μπουν στο αυτοκίνητό του για του υποδείξουν τα σημεία.

Η κίνηση του υπόπτου έγινε γνωστή χθες σε ολόκληρη την πόλη με τους γονείς να είναι τρομοκρατημένοι φοβούμενοι για την επιστροφή των παιδιών τους στο σπίτι μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων.

Ο άγνωστος άνδρας φέρεται να συχνάζει έξω από φροντιστήρια αλλά και σχολεία γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα.

Σε αρκετά σχολεία κυρίως δημοτικά σήμανε συναγερμός με την εκπαιδευτική κοινότητα να παίρνει μέτρα πρόληψης για παν ενδεχόμενο σε ορισμένες περιπτώσεις με απαίτηση και των ίδιων των γονιών που απευθύνθηκαν σε διευθύνσεις.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί θεώρησαν πως είχαν την ηθική υποχρέωση να ενημερώσουν τους μαθητές πως πρέπει να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη, τι συμπεριφορά θα πρέπει να έχουν απέναντι σε ξένους, με ποιο τρόπο μπορούν να προσέχουν τον εαυτό τους και να τον προφυλάσσουν από εξωτερικούς κινδύνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δάσκαλοι αφιέρωσαν χρόνο από τη διδασκαλία για να ενημερώσουν τους μαθητές ότι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την επιστροφή τους στο σπίτι από το σχολείο, να μην μιλούν με αγνώστους, ώστε να προφυλάσσουν με αυτόν τον τρόπο τον εαυτό τους.

Το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες απασχολεί και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, το οποίο ερευνά την υπόθεση αν και δεν έγινε επίσημη καταγγελία, καθώς η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου