ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο συμβούλιο τα οικονομικά του Νομικού Προσώπου Αλμυρού

στο-συμβούλιο-τα-οικονομικά-του-νομικ-285500

Απλετο φως σε όλα τα θολά μέχρι σήμερα σημεία των οικονομικών του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για τις χρήσεις 2011-2014 θα χυθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, όπως δεσμεύτηκε εν μέσω κόντρας με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο όλα τα στοιχεία για να έχει το Σώμα σαφή εικόνα και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Μετά την αναφορά στο τελευταίο συμβούλιο του κ. Χατζηκυριάκου για εις βάρος του μεθόδευση στα όρια εκβιασμού, ο δήμαρχος εισάγει ως θέματα ημερήσιας διάταξης το κλείσιμο των λογαριασμών του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου, την εξόφληση της εγγυητικής επιστολής και την επίμαχη έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου των χρήσεων 2011-2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναφέρεται σε σειρά διαδικασιών για τις οποίες δεν τηρήθηκε η κείμενη νομοθεσία για να τις κρίνει το συμβούλιο αν είναι όντως παράτυπες ή παράνομες.

Από τα σημαντικότερα θέματα συζήτησης της συνεδρίασης είναι και αυτό για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά διαμορφώνονται για τις οικίες στο 1,14 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, μειωμένα δηλαδή, κατά 20% , για τα καταστήματα ανάλογα με την περιοχή από 1,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο έως και 2,2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ για τις βιοτεχνίες – βιομηχανίες από 1.000 έως 6.000 τετραγωνικά μέτρα στο 1,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο από 2,2 που είναι σήμερα. Για πρώτη φορά μπαίνει στα τέλη πάγιο για εργοταξιακό ρεύμα.

Αλλα θέματα συζήτησης

Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2019 του δήμου Αλμυρού, την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2015 και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού των εσόδων και εξόδων του δήμου οικονομικού έτους 2015.

Αλλα θέματα πέραν των προαναφερόμενων, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τη διοικητική αποβολή κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης, την ανάληψη της οφειλής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του δήμου Αλμυρού, την επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, την παραχώρηση χρήσης πολιτιστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων σε συλλόγους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου