ΤΟΠΙΚΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη διοργανώνουν οι καταστηματάρχες

αποκριάτικες-εκδηλώσεις-στην-πόλη-δι-693323

Οι επαγγελματίες ανέλαβαν φέτος μόνοι τους πρωτοβουλίες αφού ο Δήμος Βόλου δεν θα διοργανώσει καμία εκδήλωση

Πρωτοβουλίες για διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων ανέλαβαν φέτος οι καταστηματάρχες του Βόλου… αφού από το Δήμο ανακοινώθηκε ότι δεν θα διοργανωθεί φέτος κανένα event. Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και θα επικεντρωθούν στην παραλία. Στόχος των εκδηλώσεων, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, θα είναι η διασκέδαση των πολιτών αλλά και η ενίσχυση των τζίρων τους.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η ομόφωνη απόφαση πάρθηκε χθες σε γενική συνέλευση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Ν. Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Αχίλλειο».

Οπως ανέφεραν οι καταστηματάρχες, οι απόκριες είναι γιορτή χαράς για μικρούς και μεγάλους και γι’ αυτό δεν θέλουν φέτος ο Βόλος να… «απουσιάζει» από αυτή τη χαρά.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Γρηγορίου, οι καταστηματάρχες θα διοργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε διάφορους δρόμους της πόλης, ενώ επίκεντρο θα βρεθεί η παραλία της πόλης.

Ειδικότερα στην παραλία του Βόλου θα στηθεί εξέδρα (μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδας), θα υπάρχει Dj και θα προσκληθούν να συμμετέχουν τα σχολεία της πόλης (Γυμνάσια και Δημοτικά) και οι σχολές χορού του Βόλου, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Στρέφονται κατά του ΟΛΒ

Στο μεταξύ στη χθεσινή συνεδρίαση οι καταστηματάρχες αποφάσισαν με τη βοήθεια του Δήμου Βόλου να στραφούν κατά του ΟΛΒ, μέσω της νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Το αίτημα των καταστηματαρχών είναι η μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων, που ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΛΒ.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, σήμερα πληρώνουν τέλη 45 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και ζητούν την μείωση τους κατά 30%, επισημαίνοντας πως από τον Οργανισμό δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την καθαριότητα και το φωτισμό της παραλίας.

Τέλος, στη γενική συνέλευση συζητήθηκε επίσης το θέμα η νέα κανονιστική. Για το ζήτημα ορίστηκε από τον Σύλλογο 9μελής επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώνει όλες τις προτάσεις των επαγγελματιών. Οι προτάσεις που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν επίσημα στο Δήμο Βόλου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου