ΤΟΠΙΚΑ

«SOS» για τη χρηματοδότηση απευθύνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

sos-για-τη-χρηματοδότηση-απευθύνει-το-696514

Σήμερα ο τακτικός προϋπολογισμός είναι 6 εκατ. ευρώ όταν το 2010 έφτανε τα 13 εκατ. ευρώ

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση περιμένει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τη νέα Κυβέρνηση, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις υποχρεώσεις του. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το 2010 ο τακτικός προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν 13 εκατ. ευρώ ενώ για το 2015 είναι μόνο 6 εκατ. ευρώ! Παράλληλα αναμένεται αποκατάσταση του διοικητικού προσωπικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Τα παραπάνω τόνισε χθες ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας Γιώργος Πετράκος στο Θόλο του Π.Θ. με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης, ανέφερε πως με τη νέα χρονιά ελπίζουν η Πολιτεία να αντιληφθεί τα προβλήματα του Πανεπιστημίου και γενικότερα της ανώτατης εκπαίδευσης και να βοηθήσει ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Περιμένουμε από την Πολιτεία πάρα πολλά πράγματα. Καταρχήν, περιμένουμε καλύτερη χρηματοδότηση γιατί πραγματικά υποφέρουμε, περιμένουμε το διοικητικό προσωπικό να επιστρέψει στις θέσεις του και επίσης περιμένουμε ένα κράτος περισσότερο φιλικό και λιγότερο γραφειοκρατικό, δηλαδή να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκος.

Οσον αφορά τις διαθεσιμότητες ο Πρύτανης του Π.Θ. δήλωσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα θα λήξει γρήγορα και το προσωπικό θα γυρίσει πίσω στις θέσεις του».

Μάλιστα όπως σημείωσε από το Π.Θ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Ιούνιο 22 διοικητικοί υπάλληλοι. Οπως είναι γνωστό, η περίοδος διαθεσιμότητας των 22 διοικητικών υπαλλήλων του Π.Θ. θα έληγε στις 8 Ιανουαρίου ωστόσο οι εκλογές έδωσαν παράταση εργασιακής ζωής στους υπαλλήλους.

Για τα οικονομικά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο κ. Πετράκος ανέφερε ότι το 2010 ο τακτικός προϋπολογισμός του Π.Θ. ήταν 13 εκατ. ευρώ ενώ σήμερα είναι μόλις 6 εκατ. ευρώ. «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι περικοπές υπάρχουν και τις δυσκολίες για να λειτουργήσουμε, έχουμε όντως μεγάλο πρόβλημα», κατέληξε ο Πρύτανης.

Τέλος στο τμήμα που έπεσε το φλουρί της βασιλόπιτας θα δοθεί ένα γούρι και στο προσωπικό του θα δοθεί τριήμερη άδεια.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου