ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Θέλημα Θεού» σε Μεταξουργείο και «Αχίλλειον»

το-θέλημα-θεού-σε-μεταξουργείο-και-316305

Με την ταινία «Θέλημα Θεού», σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30. Πρωταγωνιστούν Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καραβακά.

Αργυρή άρκτος στο Βερολίνο για ένα κοινωνικά επείγον, επικεντρωμένο στην αληθινή πληροφορία δράμα, το οποίο θίγει εύστοχα και διακριτικά θέματα πίστης, εμπιστοσύνης, συγχώρεσης και συλλογικής ευθύνης.

Ο Οζόν έκανε μεγάλη, δημοσιογραφικού τύπου, έρευνα, για να γράψει το τελικό του σενάριο στην αποκαλυπτική αυτή, δοσμένη με πάθος, ειλικρίνεια και δύναμη, ταινία του.

Αντίθετα με το μυθοπλαστικό σενάριο της ταινίας «Spotlight» του Τομ Μακάρθι, ο Οζόν εστίασε την αφήγησή του στην ιστορία του Αλεξάντρ (ένας πολύ καλός Μελβίλ Πουπό), ενός πιστού καθολικού, παντρεμένου σήμερα και με πέντε παιδιά, που δέχτηκε να αποκαλύψει την κακοποίησή του στη διάρκεια της δεκαετίας του ’80.

Ολα δοσμένα με λιτό, αυστηρό θα έλεγε κανείς ύφος, με τον Οζόν να αποφεύγει την άμεση βία, προτιμώντας να την υποβάλει μέσα από τη ψυχολογική πλευρά της, για να αποκαλύψει στον θεατή πως πίσω από το «Θέλημα Θεού» κρύβονται η σιωπή, το ψέμα και η υποκρισία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου