ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου

επετειακή-συναυλία-της-φιλαρμονικής-326654

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα, της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, διοργανώνει τη συναυλία με γενικό τίτλο «Τα Τραγούδια της Λευτεριάς», με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19:00.

Θα ακουστούν τα τραγούδια της νίκης και της λευτεριάς που εμψύχωσαν το πλήθος των Ελλήνων στρατιωτών και ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα του καταπονημένου, από την κατοχή, ελληνικού λαού. Οι μοναδικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικά σύμβολα του Ελληνισμού, οι εμβληματικοί στίχοι των μεγάλων μας ποιητών, Οδυσσέα Ελύτη, Μίμη Τραϊφόρου και Ιάκωβου Καμπανέλη, αλλά και οι μελωδίες των κοσμοαγάπητων τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας Σοφίας Βέμπο, διασκευασμένες και ενορχηστρωμένες από τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής, Βασίλη Τασούδη και από τους Δήμο Βουγιούκα, Λευτέρη Στράκα και Βασίλη Σαμαρά θα ζωντανέψουν τις εικόνες και τους ήχους της εποχής.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου και Γιάννης Μπαλιάκος στο τραγούδι, συμμετέχουν επίσης ο Γιάννης Κουκουνίτσας στο μπουζούκι, Γιώργος Σιώμος στο ακορντεόν, Νίκος Χρυσούλης στην κιθάρα.

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Στη σκηνή θα συμπράξουν οι χορωδίες του 10ου Γυμνασίου Βόλου και 2ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας με υπεύθυνη την κ. Κατερίνα Αποστολοπούλου. Ο Γρηγόρης Γαλάτης και η Μάγδα Αλεξίου θα αναλάβουν την αφήγηση των κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης. Τα κείμενα και το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε ο Μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου