ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία με μελωδικό ηχόχρωμα

συναυλία-με-μελωδικό-ηχόχρωμα-336587

Εκατό χρόνια ελληνικό τραγούδι σκιαγραφεί η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα

Συναυλία με τίτλο «100 χρόνια ελληνικό τραγούδι» διοργανώνεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19.00 στο δημοτικό θέατρο Νέας Ιωνίας, Πολιτιστικό Κέντρο, από τη Μουσική Σχολή Τραγουδάρα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Ομορφο ταξίδι από το δημοτικό τραγούδι μέχρι σήμερα. Τραγούδια που όλοι τραγουδήσαμε και αγαπήσαμε. Τραγούδια, που έμειναν αξέχαστα στο πέρασμα του χρόνου, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της συναυλίας.

Ολα τα είδη των τραγουδιών, που ακούστηκαν και αγαπήθηκαν από τους Ελληνες. Από την αρχή του 20ού αιώνα με το δημοτικό τραγούδι, την καντάδα, το σμυρναίικο, το ρεμπέτικο, το λαϊκό, την επιθεώρηση και την οπερέτα, το ρετρό και το έντεχνο, μέχρι σήμερα.

Ολη η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Συναυλία νοσταλγίας, αναμνήσεων, νέων ακουσμάτων για τους μεγάλους, αλλά και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τους μικρούς.

Ποιος δεν ξέρει το «Τζιβαέρι», τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το «Πόσο λυπάμαι», «Βίρα τις άγκυρες», «Τα παιδιά του Πειραιά», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», τα «Ασπρα καράβια», τον «Καραγκιόζη» και το «Φύσα αεράκι», που θα πλημμυρίσουν την αίθουσα με την αύρα και την ψυχούλα της Ελλάδας.

Στη συναυλία συμμετέχουν η χορωδία ενηλίκων της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Αποστολοπούλου – Μακρή και η παιδική χορωδία της Μουσικής Σχολής Τραγουδάρα υπό τη διεύθυνση της Αγλαΐας Τραγουδάρα.

Σολίστ είναι οι Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή υψίφωνος, Αγλαΐα Τραγουδάρα υψίφωνος και Γεωργία Χατζημπαλάση.

Φιλική συμμετοχή Θωμάς Σκοτίδας.

Τραγούδι σόλο Μαριλένα Αγριδοπούλου, Γιάννης Αλεξίου, Σπύρος Αλεξίου, Δημητριάδη Κυριακή, Ελένη Ζωγράφου, Ελένη Κοντογεώργου, Κωνσταντίνος Τζουβάρας, Λεωνίδας Τίγκας, Καίτη Χούστη.

Συνοδεύουν στο πιάνο Νεκταρία Παπαδημητρίου, Βασίλης Τάτσης, ακορντεόν Στέφανος Τραγουδάρας, βιολί Αλέξανδρος Τζάνης, φλάουτο Δημήτρης Κουσιόπουλος, τρομπέτα Συμεών Γιαννούλης, σαξόφωνο Γεωργία Χατζημπαλάση, κιθάρα Αποστόλης Μπαλαμπάνης, τύμπανα Γιάννης Ευστρατιάδης, λαούτο Αντώνης Βούλγαρης, μπουζούκια Νίκος Γουβιώτης, Γιώργος Καπανιάρης, Αγγελος Σιαφάκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου