ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο βιολάτορας Νίκος Οικονομίδης στο θέατρο Ν. Ιωνίας

ο-βιολάτορας-νίκος-οικονομίδης-στο-θέ-452047

Τα μικρασιατικά του Αιγαίου με τον βιολάτορα Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού σε μια μοναδική συναυλία στον Βόλο τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο Ν. Ιωνίας

Πρόκειται για την πρώτη στην περιοχή δημόσια παρουσίαση της νέας δουλειάς του προσφιλούς δημιουργού, που διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, αφιερωμένη στους Μικρασιάτες και τους μικρασιατικούς φορείς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Μπορεί να έχουν περάσει 97 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ωστόσο τις μνήμες και τον πολιτισμό των αλησμόνητων πατρίδων έχουν κληρονομήσει οι απόγονοι των προσφύγων.

Στη συναυλία ο μεγάλος βιολάτορας παρουσιάζει τα τραγούδια από το νέο του cd, που ετοίμαζε επί χρόνια, ερευνώντας και καταγράφοντας συστηματικά μικρασιατικά τραγούδια, που εμπεριέχονται στα παραδοσιακά του Αιγαίου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη μουσική γέφυρα των Κυκλάδων με την Ανατολή, που κατάφερε ο ίδιος να δημιουργήσει, βάλσαμο στην κυριολεξία για την ψυχή των Μικρασιατών. «Η ιδέα προέκυψε από τον Σύνδεσμο Μικρασιατών -Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», με αφορμή τα 100 χρόνια παρουσίας του μικρασιατικού ελληνισμού στο Χαλάνδρι».

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από τραγούδια, που έφεραν οι πρόσφυγες στα κυκλαδίτικα νησιά, αλλά και νέα τραγούδια που μιλούν για τον καημό της αλησμόνητης πατρίδας. Γι’ αυτό ακριβώς, η συναυλία, που έχει την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, προοιωνίζει μια μουσική βραδιά διαφορετική, με αγάπη και μεράκι στην αλησμόνητη πατρίδα. Οι σωστοί στίχοι από ανθρώπους των συνοικισμών σε συνδυασμό με τη μοναδική μουσική επένδυση του γνωστού βιολάτορα.

Τιμή προπώλησης εισιτηρίων 8 €. Τιμή στο ταμείο του Θεάτρου 10 €. Πληροφορίες 2421033938, 2421305753. Προπώληση εισιτηρίων Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου Κοραή 79. Επίσης βιβλιοπωλείο «Η Πένα» Σπυρίδη 21 και κατάστημα «Ρικοκό» Σπυρίδη 35.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου