ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διακεκριμένοι σολίστ στην Αγριά

διακεκριμένοι-σολίστ-στην-αγριά-528291

Αρχίζει το διεθνές μουσικό φεστιβάλ «Ευμέλεια» στο Πορφυρογένειο

Θεσμό αποτελεί το διεθνές μουσικό φεστιβάλ «Ευμέλεια», που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα, το οποίο εμπνεύστηκε όπως κάθε φορά ο διακεκριμένος Βολιώτης πιανίστας Ντίνος Μαστρογιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ. Συμμετέχουν εκλεκτοί καλλιτέχνες από πολλά μέρη του κόσμου. Οι συναυλίες διοργανώνονται από το κοινωφελές ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Το φεστιβάλ αρχίζει απόψε Παρασκευή 3 Μαΐου στις 20:30 με τη συμμετοχή των μουσικών Πούσαν Μουσάβι -Μαλβάνι βιολί (Ιράν/Γερμανία) και Γιοάννα Κοτλιάροβα πιάνο (Βουλγαρία), έργα για σόλο βιολί των Paganini, Υsayë και Bach και έργα για βιολί και πιάνο των Sarasate, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Ravel.

Αύριο Σάββατο 4 Μαΐου στις 20.00 ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και δεξιοτέχνης πιανίστας της τζαζ Βλαντιμίρ Τίτοφ εμφανίζεται σε ατομικό ρεσιτάλ με ανθολογία δικών του έργων, τα οποία εγκαινιάζουν το νέο μουσικό στιλ «inspirism» που χρησιμοποιεί. Το 2018 αφιέρωσε την τζαζ διασκευή του πασίγνωστου «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη στον Ντίνο Μαστρογιάννη, ο οποίος έπαιξε το έργο σε παγκόσμια πρώτη στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2018 σε πανηγυρική εκδήλωση για τα 125 χρόνια του θρυλικού «Ζωγράφειου» Λυκείου.

Μεθαύριο Κυριακή 5 Μαΐου στις 11.30 το πρωί προγραμματίζεται τρίο για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο των Haydn, Dussek και Weber με τη Ντανιέλα Μαρς (Βραζιλία), τη Μαριέτκα Χρίμπερνικ (Σλοβενία) και τη Φανή Παρασκευά από τον Βόλο.

Μεθαύριο στις 20.00 θα ακουστούν έργα για σοπράνο, κλαρινέτο και πιάνο με την Ολιβέρα Τίτσεβιτς (Μαυροβούνιο), τον Στέφαν Σόσκιτς (Σερβία) και την Τάτια Τσικοβάνι (Γεωργία).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επειδή οι ώρες έναρξης των συναυλιών ποικίλλουν, παρακαλείται το κοινό να προσέρχεται έγκαιρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ιδρυμα συνεχίζεται η αναδρομική έκθεση του Παλαιολόγου Θεολόγου, αυτό το Σαββατοκύριακο με διευρυμένο ωράριο για το κοινό του φεστιβάλ « Ευμέλεια».

Σήμερα Παρασκευή θα ανοίξει στις 19.00, αύριο Σάββατο 11.00 με 13.00 (κανονικό ωράριο) και από τις 18.00, το ίδιο την Κυριακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου