ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ιστορία του Hedi»

η-ιστορία-του-hedi-537854

Ενδιαφέρουσα ταινία του Μοχάμεντ Μπεν Ατία ανοίγει τον κύκλο προβολών του Μαΐου

Με την ταινία «Η ιστορία του Hedi», σε σκηνοθεσία Μοχάμεντ Μπεν Ατία, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 6 Μαΐου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30. Πρωταγωνιστούν Μαντζ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπά Μπουζουιτά.

Τελευταία στιγμή πριν παντρευτεί μια άγνωστή του κοπέλα, που διάλεξαν οι δικοί του, ο Χέντι γνωρίζει και ερωτεύεται την απελευθερωμένη Ριμ, κάτι που θα αλλάξει ριζικά όσα πίστευε μέχρι πρότινος για τη ζωή. Μια λιτή, καλοφτιαγμένη και σταθερά ενδιαφέρουσα ιστορία προσωπικής αφύπνισης με φόντο μια ταραγμένη χώρα και έναν αξιοπρόσεκτο πρωταγωνιστή. Η ταινία απέσπασε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ανδρικής ερμηνείας στη Berlinale 2016 και τη Χρυσή Αθηνά στις νύχτες πρεμιέρας 2016.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη μετρά ανάμεσα στους παραγωγούς τους Λικ και Ζαν Πιέρ Νταρντέν και παρ’ ότι δεν θυμίζει ιδιαίτερα τον δικό τους τρόπο κινηματογράφησης δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό τι ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον τους. Το φιλμ του Μπεν Ατία ακολουθεί την ιστορία του Χέντι, ενός άντρα που μοιάζει να προχωρά στη ζωή δίχως το παραμικρό ίχνος πάθους, σε μια πορεία επακριβώς καθορισμένη κυρίως από τη μητέρα του που μοιάζει να έχει τον έλεγχο σε ό,τι τον αφορά.

Ο Χέντι δουλεύει σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και ετοιμάζεται να παντρευτεί την Κετζίγια, μια κοπέλα από καλή οικογένεια, με την οποία οι μόνες τους ιδιωτικές συναντήσεις είναι στα πεταχτά στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της και φυσικά δεν περιλαμβάνουν κανενός είδους σωματική επαφή και το ζευγάρι θα μετακομίσει στο μητρικό σπίτι, σε ένα διαμέρισμα πάνω από αυτό της μητέρας τού Χέντι.

Μόνο που σε ένα ταξίδι του για δουλειά σε μια γειτονική πόλη θα γνωρίσει τη Ριμ, μια λίγο μεγαλύτερή του γυναίκα που δουλεύει ως χορεύτρια και υπεύθυνη δραστηριοτήτων για τους τουρίστες και μαζί της θα ανακαλύψει ένα κομμάτι του εαυτού του, που έμοιαζε να κοιμάται όσο οι άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις για αυτόν.

Με την ημέρα του γάμου του να απέχει ελάχιστα, με τη μητέρα και τον αδελφό του που έχει επιστρέψει από τη Γαλλία όπου πλέον ζει να τον πιέζουν να προχωρήσει στον δρόμο που εκείνοι του έχουν χαράξει, ο Χέντι θα βρεθεί σε ένα δύσκολο σημείο αναγκασμένος για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του να πάρει εκείνος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου