ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δικηγόροι στη σκηνή

δικηγόροι-στη-σκηνή-839491

Η θεατρική ομάδα «Αθέμιτος» παρουσιάζει το έργο «10 μικροί νέγροι»

Η θεατρική σκηνή δικηγόρων Βόλου και συνεργαζομένων «Αθέμιτος» παρουσιάζει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από 1 έως και 4 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ., την παράσταση «10 μικροί νέγροι», βασισμένη στο θεατρικό έργο της Αγκάθα Κρίστι.

Στην παράσταση συμμετέχουν σαν ηθοποιοί οι Δημήτρης Κωτσιάνης, Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Βαγγέλης Κουκουγιάννης, Δημήτρης Λιβογιάννης, Ελένη Ευτυχίδου, Μαρία Καργαδούρη, Αλέξανδρος Κοσμάς, Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Μαρίνα Μωραΐτου και Μίλτος Φωτεινάκης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Κοσμάς, σκηνογραφία – κατασκευές οι Γιώργος Ταταριώτης, Θανάσης Τίκας, τη μουσική ο Γρηγόρης Σουλτάνης, τραγούδι Μαρία Καργαδούρη, ενδυματολογική επιμέλεια Εύα Ρίζου.

Μια ομάδα ετερόκλητης κοινωνικής προέλευσης και ηλικίας είναι προσκεκλημένη από έναν πλούσιο εκκεντρικό οικοδεσπότη σ’ ένα γραφικό, ιδιόκτητο νησί στα παράλια της Αγγλίας για ολιγοήμερες διακοπές.

Μαζί με την καλή τους διάθεση οι καλεσμένοι κουβαλούν μια επιμελώς καμουφλαρισμένη σκοτεινή κηλίδα του παρελθόντος τους.

Οι στίχοι από ένα ξεχασμένο παιδικό τραγουδάκι που ακούγονται στη διάρκεια της παραμονής τους, επανέρχονται και αναδείχνονται σε στοιχειωμένο ουρλιαχτό και σκηνικό τρόμου.

Κάποιος αόρατος Α.Γ.ΝΩΣΤΟΣ έχει αναλάβει τον ρόλο του αυτόκλητου τιμωρού των αμαρτημάτων τους και στην εξωτική έπαυλη σημειώνονται φρικτά εγκλήματα.

Ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλον. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούν να προστατευθούν ή να ανακαλύψουν τον δολοφόνο. Οι δέκα ήρωες αποδεκατίζονται ένας – ένας μέχρις…

Το έργο είχε ξαναπαρουσιαστεί το 2000 από την ομάδα με μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε σε πολλές πόλεις τις Θεσσαλίας. Οι παλιοί φίλοι – ηθοποιοί ξανασυναντώνται στο σανίδι 18 χρόνια μετά, με σχεδόν ίδια «διανομή» και για να τιμήσουν έναν δικηγόρο, μέλος της παραγωγής τότε, που «έφυγε» για τον μακρινό προορισμό.

Ο «Αθέμιτος» διανύει το 22ο έτος ζωής και συνεχίζει να συμμετέχει στα θεατρικά τεκταινόμενα της Μαγνησίας, προσπαθώντας να ικανοποιήσει τον πόθο των μελών του, αλλά και την ανάγκη του κοινού για καλό και ποιοτικό θέατρο.

Η παράσταση πραγματοποιείται με την αρωγή του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου