ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Εφημερίς των Κυριών»

εφημερίς-των-κυριών-729643

«Εφημερίς των Κυριών: Τ’ όνειρο». Μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση, αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν, παρουσιάζεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, Διεύθυνση Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες κριτικές στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά μελοποιημένα ποιήματα της συγγραφέως σε πρωτότυπη μουσική. Σαν σε όνειρο η Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν συναντιέται με τη λυρική ποιήτρια Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους παρουσιάζονται η ζωή, το έργο τους και οι αγώνες τους για τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Συντελεστές παράστασης: Συγγραφέας – ποιήτρια Ελενα Παλαιολόγου. Επιμέλεια κειμένων Ανδρομάχη Παπαγιαννάκη. Σκηνοθέτρια Ισμήνη Σακελλαροπούλου. Παίζουν Βίκυ Μαραγκάκη σαν Καλλιρρόη Παρρέν και Θεοδώρα Σιάρκου σαν Σαπφώ. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Αρετή Κοκκίνου. Ερμηνεύτρια Μόρφω Τσαϊρέλη. Χορογραφία – performer Φένια Μπότση. Σκηνογράφος Γ. Λυντζέρης, κουστούμια Καλλιόπη Παλεοσακελίτου.

Για την παράσταση, η οποία είναι χωρίς εισιτήριο, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Προσκλήσεις διατίθενται καθημερινά στο γραφείο του Λ.Ε.Β. (Κοραή 79) και στο κατάστημα Ρικοκό (Σπυρίδη 35). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2421033938 – 2421305753.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου