ΥΓΕΙΑ

Σκουλαρίκια που «διαβάζουν» την καρδιά

σκουλαρίκια-που-διαβάζουν-την-καρδ-9073

Κόσμημα που μαρτυρά πολλά για την υγεία μας

Με την πρώτη ματιά μοιάζουν με οποιοδήποτε κόσμημα. Στην πραγματικότητα, όμως, τα συγκεκριμένα χρυσά σκουλαρίκια περιέχουν αισθητήρες, ειδικά σχεδιασμένους να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της γυναίκας που τα φορά.

Πιο συγκεκριμένα, τα σκουλαρίκια της καναδικής εταιρεία BioSensive Technologies παρακολουθούν τον καρδιακό ρυθμό, τις θερμίδες και το επίπεδο δραστηριότητάς μας και μπορούν να μεταδώσουν τα δεδομένα αυτά στο τηλέφωνό σας μέσω Bluetooth.
Πρόκειται για το πρώτο έξυπνο σκουλαρίκι στον κόσμο και όπως δήλωσαν στην σελίδα του Kickstarter οι εμπνευστές του «Πιστεύουμε ότι τα ηλεκτρονικά που φοριούνται πρέπει να ενσωματωθούν σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Ear-o-Smart».

Το σκουλαρίκι, που στοιχίζει 110 δολάρια, θα κυκλοφορήσει αρχικά σε λευκό σχέδιο, αλλά θα διατίθεται και σε έκδοση DIY (do-it-yourself), επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά κοσμήματα, αφού θα μπορούν να επιλέξουν τη δική τους πέτρα για το σκουλαρίκι.

Οι δημιουργοί του Ear-o-Smarts αξιοποίησαν το λοβό του αυτιού, ένα από τα καλύτερα μέρη του σώματος για να μετρήσει κανείς τον καρδιακό ρυθμό. Το έργο έχει ξεκινήσει καμπάνια στην crowd funding πλατφόρμα Kickstarter και εφόσον συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό, η ομάδα στοχεύει να έχει τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.

vita.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου