ΥΓΕΙΑ

«Ανάσα ζωής» σε πολυτραυματία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

ανάσα-ζωής-σε-πολυτραυματία-στο-ιασ-861322

42χρονος πολυτραυματίας ασθενής εξαιτίας της εμπλοκής του σε τροχαίο ατύχημα διεκομίσθη με ιδιωτικό ασθενοφόρο εσπευσμένα στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, διασωληνομένος από τη ΜΕΘ του Γ.Ν. Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Αμέσως ο Νευροχειρουργός κ. Ιορδάνης Γεωργιάδης και η Εντατικολόγος κα Μαρία Μπουλοβάνα προχώρησαν σε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του ασθενή, υποβάλλοντάς τον σε απεικονιστικό έλεγχο (αξονική τομογραφία εγκεφάλου, σπλαχνικού κρανίου, ΑΜΣΣ-αυχενική μοίρα σπονδυλικής στήλης, Θώρακος, και ΑΟΚ-άνω και κάτω κοιλίας).

Εν συνεχεία μετά τα απεικονιστικά ευρήματα οδηγήθηκε στο χειρουργείο στο οποίο του τοποθετήθηκε καθετήρας μέτρησης ενδοκράνιας πίεσης-ICP, σταθεροποιήθηκε αιμοδυναμικά και μετά εξετάστηκε από τον ειδικό Ω.Ρ.Λ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Χρήστο Κοραή, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε συρραφή των τραυμάτων που άπτονται της ειδικότητας του.

Ο ασθενής εκτιμήθηκε και από τον ειδικό Γναθοχειρουργό κ. Νικόλαο Ανδρεόπουλο για έλεγχο και συρραφή τραυμάτων από την δική του επιστημονική οντότητα.

Τέλος, λόγω και κάκωσης αγκώνα οι Ορθοπαιδικοί κκ. Δημήτρης Γερογιάννης και Άννα Ζιώγκου προχώρησαν σε κλειστή ανάταξη της εξάρθρωσης.

Ο ασθενής παρέμεινε νοσηλευόμενος στη Μ.Ε.Θ. του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη των Ιατρών Εντατικολόγων και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στην Ά Νευροχειρουργική κλινική υπό την επίβλεψη του κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, τετρακινητικός και αιμοδυναμικά σταθερός όπου έλαβε εξιτήριο για την οικία του.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας λειτουργεί κάθε μέρα της εβδομάδας, 24 ώρες το 24ωρο με τη φυσική παρουσία ιατρών περισσότερων από 13 ειδικοτήτων. Αποδεδειγμένα καθημερινά αντιμετωπίζει έκτακτα περιστατικά ασθενών που χρήζουν άμεσης φροντίδας, είτε αυτά είναι παθολογικής φύσεως, είτε απαιτούν χειρουργική αντιμετώπιση. Μία συντονισμένη ομάδα εξειδικευμένων ιατρών, με τη στήριξη έμπειρων νοσηλευτών, έχει στη διάθεσή της 24 ώρες το 2ωρο τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό (απεικονιστικό, εργαστηριακό, αιμοδυναμικό, χειρουργικό) και βρίσκεται καθημερινά σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα πιο απλά και συγχρόνως τα πιο περίπλοκα περιστατικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου