ΥΓΕΙΑ

Η Κομισιόν στηρίζει με 4 εκατ. ευρώ έρευνα για τη θεραπεία του κορονοϊού

η-κομισιόν-στηρίζει-με-4-εκατ-ευρώ-έρευ-850983

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει με 4 εκατ. ευρώ το νέο ερευνητικό έργο SUPPORT-E, το οποίο θα συντονίσει τις προσπάθειες να εξακριβωθεί κατά πόσον η μετάγγιση πλάσματος αναρρωσάντων (πλάσματος αίματος από ασθενείς που ανάρρωσαν από τη νόσο Covid-19) αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία.

Το έργο SUPPORT-E πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Αίματος (EBA), με τη συμμετοχή 12 μεγάλων ερευνητικών ιδρυμάτων και κλινικών κέντρων σε έξι κράτη μέλη της ΕΕ, στην Ελβετία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ερευνητικό πρόγραμμα θα συντονίζει και θα διευκολύνει τις πραγματοποιούμενες σε όλη την Ευρώπη μελέτες σχετικά με τις μεταγγίσεις πλάσματος αναρρωσάντων. Έτσι θα συμβάλει στη διακρίβωση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς τους, αλλά και στην καλύτερη κατανόηση του ποιοι ασθενείς πρέπει να υποβάλλονται σε μετάγγιση και με ποιο τρόπο, καθώς επίσης πώς πρέπει να ελέγχονται και να επιλέγονται οι αιμοδοσίες, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη έκβαση της θεραπείας.

Το έργο, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ορίζων 2020», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ δράσεων έρευνας και καινοτομίας.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου