ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για να τρώμε μήλα

ποια-είναι-η-καταλληλότερη-ώρα-για-να-τ-842278

Τα μήλα είναι μια καλή πηγή πλούσιων φυτοχημικών συστατικων και οι επιδημιολογικές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μήλων με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, άσθμα και διαβήτη. Ωστόσο, η ικανότητα των μήλων να βελτιώνουν την αντοχή και την ανοσία είναι βέλτιστες όταν καταναλώνονται συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα.

Το μήλο είναι υπερτροφή, καλύτερη και από το πράσινο τσάι και τα βακκίνια, ως πηγή αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών. Δύο μήλα την ημέρα είναι αποτελεσματικά στη μείωση κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Το ουρσολικό οξύ που βρίσκεται στις φλούδες των μήλων μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του λίπους της μέσης με αύξηση των θερμίδων που καίγονται. Η φυσική ουσία που βρίσκεται στο φλοιό μήλων προστατεύει από την παχυσαρκία και από τα επιβλαβή αποτελέσματά της.

Τα μήλα είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, όπως την πηκτίνη, η οποία βρίσκεται κι αυτή στο φλοιό της. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεπτικά προβλήματα τα μήλα πρέπει να καταναλώνονται το πρωί, μετά από το ξύπνημα. Η κατανάλωση ενός μήλου το πρωί μπορεί να τονώσει την κίνηση του εντέρου σας καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Στην πραγματικότητα, εάν τρώτε ένα μήλο με άδειο στομάχι ή με γεύμα μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα σας το αφομοιώνει. Για το λόγο αυτό προτείνεται να τρώγονται τα φρούτα το πρωί με άδειο στομάχι. Όταν τρώμε μήλα με άδειο στομάχι, το πεπτικό σύστημα καταστρέφει γρήγορα τα σάκχαρα από τα φρούτα και μας επιτρέπει να έχουμε τα πλήρη διατροφικά οφέλη από αυτά.

Η πηκτίνη μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην προστασία του γαλακτικού οξέος και να βοηθήσει τα υπάρχοντα βακτήρια να αναπτυχθούν καλύτερα στο παχύ έντερο. Αυτό θα βοηθήσει περαιτέρω στην προώθηση ενός πιο υγιεινού πεπτικού συστήματος. Η πηκτίνη στα μήλα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξινών και των καρκινογόνων ουσιών.

Εάν τρώτε μήλα το βράδυ φορτώνεται η εντερική σας λειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι τα μήλα τη νύχτα μπορεί να παράγουν αέρια και να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα. Όταν τα μήλα συνδυάζονται με άλλους τύπους τροφής σε ένα γεύμα, η διαδικασία επιβραδύνεται, καθώς τα πεπτικά ένζυμα έχουν και άλλη δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι το μήλο παραμένει στο σώμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο χρειάζεται και μπορεί πραγματικά να αρχίσει να ζυμώνεται.

Επίσης, το οξύ στα μήλα μπορεί να αυξήσει τα οξέα του στομάχου περισσότερο από τα φυσιολογικά επίπεδα και μπορεί να επηρεάσει τις κινήσεις του εντέρου.

Να τρώτε πρώτα ένα μήλο το πρωί, πριν από τον καφέ σας ή ως σνακ ανάμεσα στα γεύματα για να έχετε τα μέγιστα οφέλη από τα θρεπτικά συστατικά των μήλων, για απώλεια βάρους, για να έχετε καλό δέρμα, για καλή πέψη και για ένα υγιές σώμα μακροπρόθεσμα.

Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
emedi.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου