ΥΓΕΙΑ

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν σερβίρεις μπουφέ στο σπίτι

το-λάθος-που-δεν-πρέπει-να-κάνεις-ποτέ-ό-821337

Τα λάθη που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων είναι ασυγχώρητα, καθώς μπορούν να καταλήξουν σε περιπέτειες για την υγεία.

Πλέον ξέρουμε πως δεν πλένουμε ποτέ τα πουλερικά πριν τα μαγειρέψουμε, αλλά και πως πρέπει να αποθηκεύουμε σωστά τα τρόφιμα στην κατάψυξη, πάντα τυλιγμένα καλά ή μέσα σε δοχεία.

Αντίστοιχος κανόνας ασφαλείας υπάρχει και για τα φαγητά που σερβίρουμε και μένουν για ώρα εκτός ψυγείου. Όπως σε έναν μπουφέ δηλαδή.

Η πρακτική υποδεικνύει πως κανένα φαγητό δεν πρέπει να παραμένει στον μπουφέ για περισσότερο από 2 ώρες. Οι ειδικοί υποδεικνύουν πως το σωστό σερβίρισμα γίνεται σε μικρότερα μπολ και όταν αδειάσουν, τα ξαναγεμίζουμε με το περίσσευμα που έχουμε υποχρεωτικά στο ψυγείο. Αν χρειάζεται ζέσταμα, το κάνουμε αμέσως πριν το σερβίρισμα.

Υπάρχει ωστόσο και κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό: όταν βγάζουμε το φαγητό για να συμπληρώσουμε το μπολ και μιλάμε για κρύο πιάτο, η φρέσκια ποσότητα δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από το ζεστό περίσσευμα, καθώς αυτό είναι ένα περιβάλλον που ευνοεί ιδιαιτέρως την εμφάνιση βακτηρίων.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου