ΥΓΕΙΑ

Α’ Νευροχειρουργική Κλινική ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: «1η Νευροχειρουργική επέμβαση με το νέο υπερσύγχρονο σύστημα Νευροπλοήγησης StealthStation S8»

α-νευροχειρουργική-κλινική-ιασω-θεσ-801316

Με μεγάλη επιτυχία διενεργήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας επέμβαση αφαίρεσης όγκου εγκεφάλου σε ασθενή, εξεργασία δεξιού ινιακού λοβού, χρησιμοποιώντας το άρτι αφιχθέν υπερσύγχρονο σύστημα Νευροπλοήγησης StealthStation S8 του κατασκευαστικού οίκου MEDTRONIC.

Η ασθενής προσήλθε εκτάκτως στην Κλινική με έντονη κεφαλαλγία, ζάλη και διαταραχές οράσεως και εξετάστηκε από τον εφημερεύοντα Νευροχειρουργό κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, ο οποίος μετά από κλινικοεργαστηριακό έλεγχο έκρινε απαραίτητη τη χειρουργική εξαίρεση της βλάβης. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του νέου εξοπλισμού νευροπλοήγησης, από τους Νευροχειρουργούς της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας Δρ. Βασίλειο Σλατινόπουλο, Διευθυντή και τον κ. Ιορδάνη Γεωργιάδη, Επιμελητή, ενώ την αναισθησία έκανε η Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος κα. Μαρία Μπουλοβάνα. Η ασθενής έλαβε εξιτήριο τρείς ημέρες μετά το χειρουργείο κινητοποιημένη πλήρως.

To νέο προηγμένο σύστημα Νευροπλοήγησης είναι κατάλληλο για εξειδικευμένες επεμβάσεις όγκων εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης καθώς και για τη διενέργεια στεροτακτικών βιοψιών. Είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η τεχνολογία στη νευροχειρουργική και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην αντιμετώπιση των παθήσεων του Κεντρικού Νευρικού συστήματος με μέγιστη ασφάλεια και διεγχειρητική ακρίβεια. Σε συνδυασμό με το νέο μικροσκόπιο Pentero εξασφαλίζεται ο ακριβής εντοπισμός των βλαβών, η ασφαλής και γρήγορη διενέργεια της επέμβασης μειώνοντας στο ελάχιστο δυνατό τον χειρουργικό χρόνο και η μείωση του χρόνου παραμονής του ασθενούς στην Κλινική.

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αφενός η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και αφετέρου η συνεχής επένδυση σε τεχνολογία αιχμής θεωρούνται βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Η προμήθεια νέου εξοπλισμού κρίνεται απαραίτητη, ώστε οι συνεργάτες ιατροί να μπορούν απρόσκοπτα να προσφέρουν στους ασθενείς ασφαλείς υπηρεσίες. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η ιατροτεχνική υποδομή καθιστούν τις συνθήκες νοσηλείας μοναδικές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου