ΥΓΕΙΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Δύο μικρά θαύματα 1.400 γραμμαρίων

ιασω-θεσσαλίας-δύο-μικρά-θαύματα-1-400-γρα-773985

Γεννήθηκαν πρόωρα στις 18 Μαΐου 2020, στην 29η εβδομάδα κύησης, σχεδόν 3 μήνες πριν από τη φυσιολογική διάρκεια μίας εγκυμοσύνης και πήραν εξιτήριο στις 9 Ιουλίου 2020, μετά από 52 ημέρες νοσηλείας, όπου πάλεψαν και τα κατάφεραν φθάνοντας τα 2.300 γραμμάρια, υγιείς και δυνατές.

Οι γονείς τους περίμεναν 8 εβδομάδες μέχρι να πάρουν στο σπίτι τα μωρά τους. Κάθε μέρα τις επισκέπτονταν. Σταδιακά η ανησυχία έδωσε χώρο στη χαρά και στην ικανοποίηση από την άριστη εξέλιξη των μικρών ηρωίδων. Η αναμονή επιβραβεύτηκε με ζεστές αγκαλιές με τη μέθοδο Καγκουρό, την πρώτη «δέρμα με δέρμα» επαφή των γονιών με τα μικρά πρόωρα η οποία είναι πολύ σημαντική για την ψυχοκινητική τους ανάπτυξη.

Σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας είχαν ως πολύτιμο βοηθό και το γάλα της μητέρας τους το οποίο, χορηγούμενο αποκλειστικά, βοήθησε στην ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς.

«Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους! Στον Μαιευτήρα Γυναικολόγο κ. Αλέξανδρο Νταφόπουλο για την επιμελή παρακολούθηση της μαμάς, στους Νεογνολόγους και τον Διευθυντή της ΜΕΝΝ, Παιδίατρο – Νεογνολόγο κ. Δημήτριο Νέτσκο και κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό, μαίες και νοσηλεύτριες, που τις παρακολουθούσαν άγρυπνα όλο αυτό το διάστημα. Να είστε γερές κορίτσια! Ευχόμαστε να έχετε πάντα ένα φύλακα άγγελο στο πλευρό σας!», επισημαίνεται από την Διεύθυνση της Κλινικής ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου