ΥΓΕΙΑ

Ο Έμπολα εξαπλώνεται ραγδαία στη Σιέρα Λεόνε

ο-έμπολα-εξαπλώνεται-ραγδαία-στη-σιέρ-757172

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του ιού Έμπολα στην Δυτική Αφρική, έφτασε τους 6.331, με τον αριθμό των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε να είναι πλέον μεγαλύτερος απ’ ό,τι στη Λιβερία.

Αυτό αποκαλύπτουν τα αναθεωρημένα στοιχεία για την επιδημία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις τρεις αφρικανικές χώρες (Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Γουϊνέα) που μαστίζονται από τον ιό έφτασε τα 17.800, εκ των οποίων 7.719 καταγράφηκαν στη Λιβερία και 7.798 στη Σιέρα Λεόνε, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Κάτι παραπάνω από τους μισούς θανάτους είναι καταγεγραμμένοι στη Λιβερία, αλλά οι ειδικοί του ΠΟΥ εκτιμούν ότι αυτό είναι ψευδές στοιχείο, διότι στη Σιέρα Λεόνε η θνησιμότητα υπολογίζεται σε 70%, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσοι επισήμως αναφέρονται.

Από την αρχή της επιδημίας ο ΠΟΥ εκτιμούσε ότι οι χώρες αυτές, με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αδυνατούσαν να ελέγξουν, να καταγράψουν και να αναφέρουν όλα τα κρούσματα και τα θύματα.

Παρότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, με τη συνδρομή γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικών απ’ όλο τον κόσμο, στη Σιέρα Λεόνε ως φαίνεται εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

ygeia.tanea.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου