ΥΓΕΙΑ

Πλήρης αποκατάσταση συντριπτικού κατάγματος 48χρονου τραυματία σε τροχαίο ατύχημα

πλήρης-αποκατάσταση-συντριπτικού-κα-751892

Σε επιτυχημένη αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης κατάγματος κνημιαίου πλατώ υποβλήθηκε 48χρονος άνδρας, θύμα τροχαίου ατυχήματος στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Ο ασθενής, ο οποίος είχε συντριπτικό ενδαρθρικό κάταγμα της δεξιάς κνήμης και σημαντική εμβύθιση της αρθρικής επιφάνειας, κινητοποιήθηκε την ίδια ημέρα του χειρουργείου και την επόμενη πήρε εξιτήριο περιπατητικός.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Μιχαήλ Χαντέ και τη χειρουργική του ομάδα αποτελούμενη από τους Ορθοπαιδκούς Χειρουργούς κ.κ. Νικόλαο Δοξαριώτη και Αθανάσιο Λιάντση και την Αναισθησιολόγο κα. Ελευθερία Τουτουνοπούλου.

Αξονική τομογραφία που αναδεικνύει την σημαντική εμβύθιση της αρθρικής επιφάνειας του γόνατος (έξω κνημιαίος κόνδυλος)

Τα πλεονεκτήματα της αρθροσκοπικής μεθόδου σε αντίθεση με την κλασική αντιμετώπιση (οστεοσύνθεση) είναι:

1) Πολύ μικρότερο τραύμα μιας και το χειρουργείο γίνεται δια μέσου μικρών τομών. Αυτό προσφέρει σημαντικά λιγότερο πόνο στον ασθενή μικρότερη νοσηλεία, λιγότερες επιπλοκές και ταχύτερη αποκατάσταση

2) Πολύ καλύτερο έλεγχο για την ανάταξη του κατάγματος μιας και γίνεται με αρθροσκοπικό έλεγχο η ανάταξη του κατάγματος

3) Ταυτόχρονη διόρθωση όλων των συνοδών βλαβών του κατάγματος, όπως π.χ αποκατάσταση/συρραφή των μηνίσκων (όπως έγινε στον συγκεκριμένο ασθενή), πράγμα αδύνατο με την κλασική ανοιχτή μέθοδο.

Ακτινογραφία κατά την διάρκεια του χειρουργείου που δείχνει την πολύ καλή ανάταξη του κατάγματος

Τα κατάγματα του Κνημιαίου Πλατώ, της αρθρικής δηλαδή επιφάνειας της κνήμης στο γόνατο, είναι σοβαροί τραυματισμοί που ενδέχεται να αφήσουν λειτουργικά υπολείμματα. Η παραπάνω τεχνική είναι σύνθετη, απαιτεί κατάλληλο εξοπλισμό και βέβαια, πολύ μεγάλη εμπειρία στις εξιδεικευμένες αυτές τεχνικές, από την πλευρά του χειρουργού.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές, εξειδικευμένους και έμπειρους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς και παράλληλα με τις 24ωρες εφημερίες του ορθοπαιδικού τμήματος είναι στη θέση να καλύψει άμεσα και με ασφάλεια κάθε επείγον ορθοπαιδικό περιστατικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου