ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν περπατάτε κάθε μέρα

δείτε-τι-συμβαίνει-στο-σώμα-σας-αν-περπ-742113

Το περπάτημα, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης και ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό μας. Άλλωστε, μεταξύ άλλων βοηθά να χάσουμε βάρος και να απαλλαγούμε από το στρες. Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και απομακρύνει τον κίνδυνο πολλών χρόνιων παθήσεων.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλοι σημαντικοί λόγοι για να ξεκινήσετε το καθημερινό περπάτημα που πιθανόν δεν γνωρίζετε. Δείτε τρεις από αυτούς:

Βελτιώνει τη διάθεση

Έρευνες δείχνουν ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού και της εχθρότητας. Γίνεται μάλιστα ακόμη πιο αποδοτικό και ωφέλιμο για την ψυχική σας υγεία, αν έχετε παρέα

Μειώνει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, το περπάτημα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τον κίνδυνο διαβήτη. Ταυτόχρονα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20% έως 40%.

Κάνει καλό στο πεπτικό

Βοηθά την κινητικότητα στο έντερο και συμβάλλει στην αντιμετωπίσει της δυσκοιλιότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο πράγμα που κάνουν οι ασθενείς μετά από μια εγχείρηση στην περιοχή της κοιλιάς, είναι να σηκωθούν και να περπατήσουν.

baby.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου