ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου

δωρεάν-οφθαλμολογικές-εξετάσεις-από-636246

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις προσφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιριών (ΕΟΟΕ) σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, στους κατοίκους πέντε δήμων της Αττικής από αύριο Σάββατο, 12 Οκτωβρίου και για μία εβδομάδα, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Προγράμματος ενημέρωσης του Ελληνικού πληθυσμού γύρω από τα σοβαρά οφθαλμολογικά νοσήματα.

Με μότο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη» οι ειδικοί που υλοποιούν τι πρόγραμμα εξέτασαν χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα τους τελευταίους δέκα μήνες και πλέον τερματίζουν τις δράσεις τους στην Αττική. Ειδικότερα, αύριο θα βρίσκονται στο Εμπορικό Κέντρο The Mall Athens (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι) και θα συνεχίσουν σε πέντε δήμους της Αττικής και «τερματισμό» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Στην Ελλάδα, τα άτομα με πολύ σοβαρό πρόβλημα όρασης είναι περισσότερα από 25.000 (περίπου 250 ανά 100.000 κατοίκους). Οι αιτίες που οδηγούν σε σοβαρές οπτικές διαταραχές ποικίλουν όπως και οι ηλικίες εμφάνισής τους. Οι πιο συχνές είναι το γλαύκωμα, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, η αμβλυωπία κτλ, ενώ υπάρχουν και άλλες λιγότερο συχνές. Ωστόσο, η πρώιμη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων αυτών προλαμβάνει ή/και καθυστερεί τις δυσμενείς τους συνέπειες.

Μια από τις κεντρικότερες δράσεις του Προγράμματος αποτέλεσε η διενέργεια δωρεάν προληπτικών και διαγνωστικών οφθαλμολογικών εξετάσεων, με τη συμβολή της ειδικής Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας «ΙΡΙΣ» των Γιατρών του Κόσμου. Οι εξετάσεις στόχευσαν στον έλεγχο για την ανακάλυψη σοβαρών νοσημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση. Πέραν των βασικών πόλεων της εκστρατείας, το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου επισκέφθηκε και θα συνεχίσει να επισκέπτεται πλήθος άλλων περιοχών της χώρας έως το τέλος του 2013. Το Πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου