ΥΓΕΙΑ

«Συναγερμός» για φυματίωση στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα

συναγερμός-για-φυματίωση-στο-κέντρ-564259

«Συναγερμός» σήμανε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα όπου υπηρετούν πάνω 1700 έφεδροι καθώς εντοπίστηκε κρούσμα φυματίωσης.

Συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου κατετάγη στον Αυλώνα ένας 28χρονος προκειμένου να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της μονάδας εξέτασαν μαζικά όλους τους νεοσύλλεκτους και επικρατεί η εντύπωση ότι ο έλεγχός τους είναι τυπικώς , εντούτοις αποδείχθηκε περίτρανα το αντίθετο

Εντόπισαν ότι ο 28χρονος έπασχε από φυματίωση. Αμέσως μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος έφεδρος στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για νοσηλεία και θεραπεία. Ταυτόχρονα ξεκίνησε ο έλεγχος και στους υπολοίπους 1700 έφεδρους που υπηρετούσαν στη μονάδα μήπως και νόσησαν και άλλοι που ήρθαν σε επαφή με τον 28χρονο.

Ευτυχώς από τον έλεγχο που έγινε δεν εντοπίστηκε ότι και κάποιος άλλος κόλλησε φυματίωση. Το περίεργο είναι ότι ο εν λόγω νεοσύλλεκτος έχει τελειώσει την οδοντιατρική σχολή στη Βουλγαρία , ο πατέρας του είναι ιατρός αλλά και οι δύο δεν είχαν υποψιαστεί τίποτα.

Το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο παρείχε 15μερη νοσηλεία-θεραπεία στον 28χρονο και τον κρατούσε απομονωμένο στο θάλαμο.
Πληροφορούμαστε από το Πεντάγωνο ότι ο συγκεκριμένος έφεδρος θα περάσει από επιτροπή προκειμένου να του δοθεί απαλλαγή από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις διάρκειας έξι μηνών. Στη συνέχεια θα περάσει και πάλι από την αρμόδια επιτροπή που θα αποφανθεί αν θα υπηρετήσει ή αν θα του δοθεί απαλλαγή.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου